Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzon basınıyla bir araya geldi. Başkan Ağaoğlu toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğitalp, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı ve Mali Sayman Emin Kahraman katıldı.

Başkan Ağaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Aslında kovidden önce antrenman öncesi ve sonrası konuşma fırsatımız oluyordu. Ama kovidden sonra sistem değişti. Uzun süre birbirimizden ayrı kaldık. Bu nedenle yapılan icraatlardan haberdar olamadınız. Bu toplantı ile 15 gün veya 1 ay da bir biraraya geleceğiz. Bu süreçte çok yanlış değerlendirmeler oldu. Önce mali tablolardan başlamak istiyorum. Yönetime geldiğimizde kulüp mali cikmaz içine girmişti. Gelir faiz ve kur farkını karşılayamıyordu. 150 Milyon gelir 200 Milyon gider vardı. 6 aydır ödenmeyen futbolcu alacakları ve FIFA ve UEFA'da dosyalar önümüzde duruyordu. Bugün geldiğimiz nokta 2019'da yeniden yapılandırmayla Euro borcunu TL'ye çevirdik. Bugün kur farkına rağmen 1.1 Milyar ödeme yaptı kulüp. 80 Milyon TL bizden önceki döneme ait menajer alacakları vardı sadece. Bugün borcu 980 Milyon TL'de sabit tuttuk. Bunun içinde Sorloth'un satışından gelecek para yok. Yeniden yapılandırma 1.1 Milyar olduğu için bizi karşılıyordu, ama diğer 3 kulübün 3-4 milyar olduğu için karşılanmıyordu. Bizim 5 yıllık anlaşmamız yeniden yapilandırıyor. 2 yıl geri ödemesiz toplam 9 yıla yayılıyor. 120 Milyon sabit parayla beraber borcumuzu bitireceğiz. Trabzonsporun borsadaki değeri 140 Milyon Euro. Önemli bir değer artışı oldu.

Nasıl oluyor da diğer kulüplerin maaş bütçeleri nasıl bizden fazla oluyor. Bu borç gelir dengesi. Beşiktaş Galatasaray ve Fenerbahçe'nin geliri bizden 3-4 kat fazla.

Futbol dışı geliri olmayan bir kulübüz. Transfer limitleri de gelirlerle alakalı bir durum.

Trabzonspor’un net maaş olarak futbolculara ödeyeceği bütçe 15 Milyonu geçmiyor. Vergi, menajerlik ve bonservis bedelleri ile beraber 20 Milyon TL’de sabitleniyor.

Transfer haberleri verilirken buna dikkat edilmeli.

Geçen sene Talisca transferi çok konuşuldu. Bu ve bunun gibi transferleri Trabzonspor’un yapması mümkün değil.

Bu sene de Elneny haberleri çıktı. "Her konuda anlaşılmıştı ve yönetim yavaş davranınca Arsenal vazgeçti" dediler. Bu oyuncu gündemimize hiç gelmedi.

Bizim bu süreçte ödememiş olduğumuz toplam menajerlik ücret 1.3 Milyon Euro, yönetime geldiğimizden itibaren 3.2 Milyon Euro.

Kadro maliyetimiz 15 milyon Euro olabilir.

Trabzonspor un kadro değeri

Trabzonspor’un kadro değeri 86 Milyon Euro’ydu Alex'in gitmesiyle 20 milyon azaldı ama aldıklarımızla yine aynı rakama ulaştı kadro değerimiz. Bu çok önemli bir kriterdir. Trabzonspor’un ilerde maddi sıkıntı yaşamayacağının göstergesidir.

2.5 yılda oyuncu satışından elde ettiğimiz gelir 44 Milyon Euro.

Editör: TE Bilişim