UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, Yunanistan ekibi AEK ile deplasmanda karşılaştı.

Karşılaşmada geriye düşen Trabzonspor, mücadeleyi 3-1 kazandı ve rövanş öncesinde avantajlı bir skor aldı. Ayrıca bordo-mavililer, Avrupa arenalarında 50. galibiyetini elde etti. AEK'nın golünü 4. dakikada Marko Livaja kaydetti. Trabzonspor'un golleri 28, 44 ve 70. dakikada Caleb Ekuban'dan geldi. Jose Sosa, 24. dakikada penaltıda direğe takıldı.  

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “İyiydik. Rakibi baskı altında tuttuk. Özellikle yarıda. İlk yarının ikinci bölümünde. Skor geldikten sonra oyun da rahatladı. Rakip takım ve bizim acımızdan rahatladı. AEK daha lig maçı oynamamış, hazır takım değil. Güzel skor, turu getirecek skor. Ama oynanmadan hiç bir maç kazanılmıyor. Burada iyi bir sonuç almasaydık, turu Trabzon’a taşımasaydık, Prag maçında almış olduğumuz beraberlik ve galibiyetin hiç bir anlamı olmayacaktı. Avantajlıyız. UEFA ligi, Avrupa Ligi bizim için önemliydi. Hesaplarımız içinde o da var. İnşallah Trabzon’da ki maçı geçip Avrupa Kupalarında mücadelemize devam ederiz. Allah inşallah Şampiyonalar Ligi maçlarını da nasip eder bize” ifadelerini kullandı.  

Trabzonspor’da kaçan penaltı ve direğe çarpan topla ilgili Ağaoğlu, "Döndürmeyeceksin. Kocaman kale, atacaksın. Orada kale dura dura niye direğe vuruyoruz. Oluyor bu futbolda.. Maça 1 - 0 başladı AEK? Trabzonspor mücadeleyi bırakmayan oyunun sonuna kadar kovalayan yapıya büründü. Onun için hiç endişe etmedim. İçide ki his, iyi bir skorla gideceğimizdi. Ama bu hissettiğimden öteye oldu” dedi.  Ekuban’ın 3 golüyle ilgili ise Ağaoğlu, "Sörloth’un 3 maçta attığını Ekuban bir maçta hepsini bir arada attı. Forvet açısından, skor açısından Trabzonspor’un sıkıntısı yok. Yiyoruz ama yemememiz lazım. Ama bu kadar gol attığımız yerde bir iki tane ye. O da rakibin hakkı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim