Trabzonspor’da Seçimli Olağan Genel Kurul'u 4 -5 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun tek liste ile gireceği seçimlerde, kurullarda da seçim heyecanı yaşanacak.

Denetim Kurulu, Sicil Kurulu ve Disiplin Kurullarının da tek liste gireceği genel kurulda tek yarış Arşiv ve Müze Kurulu’nda yaşanacak.

17-18. dönemler Trabzonspor Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun, gerçekleşecek seçim öncesinde açıklamalarda bulundu.

Mehmet Salih Uzun,"Aralık 2016 seçimli olağan genel kurulunda almış olduğumuz kulübümüz Arşiv ve Müze Kurulu yetkimiz 4-5 Aralık 2021 tarihinde tamamlanmaktadır.

Beş yıllık görev sürecimiz boyunca kurulumuzun tanınırlığı, işlevselliği ve kulübümüz marka değerinin artırılması amacıyla yetkimiz dahilinde yoğun çaba ve mesai harcadık.

Bu süreçte işe ilk olarak sosyal bir deney yaparak, 15 dakikalık bir sokak röportajı ile başladık. Kentin en yoğun yerleri olan Maraş Caddesi, Uzun Sokak ve Gazipaşa Caddesinde “Trabzonspor Kulübü Mustafa Şamil Ekinci Müzesi nerede?” diye sorduğumuz vatandaşlarımızdan maalesef tek bir doğru cevap alamadık. Bunun üzerine kentin kalbinde yaşayan müzemizi sosyal hayatın içine katabilmek için eksikleri tek tek belirledik. Bu kapsamda ilk olarak müze dış cephesine Şampiyon Başkan, Şampiyon Hoca, Kurucularımızın Künyesi ve oluşuma destek veren dört güzide Amatör Kulübümüzün logolarının yer aldığı rölyef çalışmalarıyla başladık. Ziraat Bankasına entegre olan yapının kapı girişine Kulübümüzün armalı bayrağını asarak bağımsız olmasını sağladık.

Sonrası “Trabzonspor’umuz arşivlensin, güçlensin, destek sensin” kampanyasını başlatarak, tüm dünya üzerinde Kulübümüze gönül vermiş profesyonel ve amatör koleksiyonerleri organizasyonun içine çekmeyi hedefledik. Muhteşem geri dönüşler elde ederek yakaladığımız onlarca belge, doküman, forma vb. arşiv değeri olan tüm doneleri müzemize kazandırarak sergilemeyi ve müzemizi zenginleştirmeyi başardık.

Devam eden yolculuğumuzun içinde müzemize kupa üzerine kupa koyan başkanlarımız, yöneticilerimiz, teknik heyetimiz, sporcu ve emekçilerimize kulübümüz adına ahde vefa ziyaretlerinde bulunurken, bir yandan da organize bir şekilde kentimizin ve kulüp spor tarihimizin en kıymetli belgesinin araştırmasına odaklandık. O kadar heyecanlıydık ki altı ay süren bir araştırmanın sonucunda rahmetli Başkanımız Sayın Özkan Sümer’in rakiplerimize atfen söylediği gibi “Onlar Osmanlı çocuğu, biz Cumhuriyet çocuğuyuz” sözünü doğrulayan belgeye ulaştık. 13 Haziran 1923 tarihli ikbal gazetesinin ön sayfasında yayımlanan telgraftaki yazı, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Paşanın “Fahri Başkanınız olmayı kabul ediyorum” yazısı ile kulüp tarihini zirveye ulaştırmayı başardık.

Arşiv ve müzemizle ilgili yeni projelerimizi uygulayabilmek amacıyla adaylığımızı açıkladığımız 5 Aralık 2021 Pazar günü seçimli genel kurulda çift liste olarak yarışacağız. Genel kurula katılacak tüm delegelerin desteğini bekler, şampiyonluk yolunda Başkan, Yönetim Kurulu, Teknik Heyet, Sporcularımız ve görünmez kahramanlarımız kulüp çalışanlarımıza başarılar dileriz.

Saygılarımla," İfadelerini kullandı.

Mevcut Başkan Mehmet Salih Uzun’a rakip olarak Osman Can da listesini Divan kuruluna sundu.

İşte seçimli genel kurul için Divan başkanlığına sunulan listeler:

Arşiv ve Müze Kurulu

Mehmet Salih Uzun

Gökmen uzun

Alaattin Çepni

Tarık karyağdı

İbrahim Emre Sürmen

Ali kaplan

Serdar İsaoğlu

Hasan Tonyalı

Arşiv ve Müze Kurulu

Osman Can

Şirin Murathanoğlu Yazıcı

Gökhan Gözaçan

Aydın Camcı

Turgay Özdemir

Kadir Kapucu

Atakal Al

Kadircan Özer

Denetim kurulu

Mahmut ören