Trabzonspor Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu konuştu, Sadri Şener ve ekibine sert cevaplar verdi: Biz 'temiz futbol' derken sadece rakiplerimiz için demedik. Kendi camiamızda da bu yapılmalı. Tüm pislikleri temizleyeceğiz. Biz geldiğimizde 'hesap soracağız' dedik. Şimdi hesap soruyorum

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener hakkında "güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından iddianame hazırlanması sonrası sıcak saatler yaşanıyor. Şener ve dönemindeki yöneticiler dün basın toplantısı düzenleyerek, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na ağır eleştirilerde bulundular: "Trabzonspor'da en uzun süre yöneticilik yapan isimlerin başında gelen, geçmişten bu yana yaptığı fedakarlıklarla bilinen bir şahsiyeti değersiz gösterme gayreti, İbrahim Hacıosmanoğlu ve arkadaşlarının ne haddi ne de görevidir." Konu ile ilgili başkan Hacıosmanoğlu'na ulaştık. İlk sözü "Trabzonspor'daki bütün pislikler temizlenecek" olan başkan, şöyle devam etti: "Biz 'temiz futbol' derken bunu sadece rakiplerimiz ile yaptığımız mücadele için söylemedik. Futbolun temizlenmesi gerekiyor. Kendi camiamız içinde de olsa bunun yapılması şart. Biz yola böyle çıktık ve bunun gereğini yapıyoruz. Kulüpte maddi ve manevi sıkıntılar yaşandığı konuşuluyordu seçim öncesi. Biz de geldiğimiz de, 'hesap soracağız' dedik. Bu benim şahsi meselem değil. Hacıosmanoğlu, Sadri Şener meselesi değildir. Geldik ve bağımsız denetçilere incelettik kulübü. Ardından tespit edilen olumsuzlukları da devletin yetkili makamlarının önüne koyduk."

ŞENER, YILDIRIM'A DESTEK VERMİŞTİ
Bizimle alakalı bir şey değildir bu. Bundan camia zarar görmez. Tam aksine hesap sorulabilir bir Trabzonspor'u Türkiye'ye örnek gösterirsek, bizdekilerin 10 katı kirli olan kulüplere de inşallah böyle yönetimler gelir ve onlara da hesabını sorar. Biz kendimizi temizleyebilirsek Türkiye'ye örnek oluruz. Biz kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Ancak bulunan serbest denetim raporlarını da adli makamlara iletmek durumundayız. Biz kendi içimizdekileri temizlemezsek bize 'Nasıl oluyor da temiz futboldan bahsediyorsunuz' demezler mi? Benim şikecilerle mücadele etmediğimi söylemişler. Tahkim, şampiyonluk kupamızı haksız yere almadan önce Sadri Şener hiç sesini çıkarmamış, yaptığı ilk açıklamada da 'Aziz Beye 50 ile 169 yıl, öbür tarafta biri öbürünün boğazını kesiyor, 24 yıl. Ben hukukçu değilim ama vicdanen pek uymuyor' diyerek rakibimize destek vermişti. Şikecilerle mücadele bu mu? Şikecilerle mücadeleyi ben başlattım. Beni o yüzden seçtiler, başkan yaptılar. Ben Sadri Şener ve arkadaşlarının başkanı değilim. Ben Trabzon'da sabah bahçesine giden, dükkanını açan insanların başkanıyım. Ben halkın başkanıyım. Onların dönemindeki hocaları bana 'Kim gelir de hesap sormazsa o da çalmaya geliyordur' demişti. Şimdi hesap soruyorum.

SUÇLARINI İTİRAF EDİYORLAR
Hacıosmanoğlu, "Hesap sormamdan memnun kalacaklarına, iç edilen paraları savunuyorlar. Ne diyorlar: 'Menajerler yolsuzluk yapmasın diye paraları alıp sonra tekrar kasaya koyduk.' Bu zaten suçtur. Suçlarını itiraf ediyorlar. Kim pislik yaptıysa cezasını çekmelidir. Bizim aldığımız terbiyede 'Kol kırılır yen içinde kalır' diye bir şey yoktur. Bu bize ters bir şeydir" ifadesini kullandı.

FENERLİLER BİLE YAPMAZMIŞ!
Başkan, "Sadri Şener, 'Bunların yaptıklarını Fenerliler yapmaz' diyor. Mahkemenin atadığı bilirkişi Trabzonlu, Trabzonsporlu. 'Başkanım gurur duyuyorum. Kulüpte yapılan usulsüzlüklerin hesabı sorulmuyordu. Bu örnek olsun' dedi. Kimse bu olayı bize karşı kullanamaz. Biz şikeden aklandık, kendilerine bunun için teşekkür ediyorum. Ama bu olay tamamen ayrıdır" diye konuştu.