Son dönemlerin ilgi çeken ve merak edilen oyuncuları içerisinde Benik Afobe geliyor. Şu an Trabzonspor'da oynayan ve performansı her geçen gün daha da katlayan yetenekli oyuncu hakkında bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Özellikle bordo-mavili kulübe imza attığı günden bu yana performansını her geçen gün yükselten oyuncu, takım önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu sebepten dolayı Trabzonsporlu olan ya da olmayan birçok taraftar, oyuncu hakkında bilgi almak için araştırma gerçekleştirmektedir.

Benik Afobe nereli?

Benik Afobe ve 12 Şubat 1993 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Aslen ise köken olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı olan tecrübeli oyuncu, forvet bölgesinde görev yapıyor. Santrafor bölgesinde uzun yıllardır İngiltere Premier Ligi'nde oynayan oyuncu, futbol hayatına da İngiltere'de başladı ve burada büyüdü.

Ayrıca futbola ilk olarak Arsenal futbol takımının altyapısında başlayan oyuncu, zaman içerisinde buradaki tecrübesi ile farklı takımlara kiralandı ve daha fazla tecrübe kazandı. Profesyonel hayatına ilk olarak Huddersfield takımında başlayan oyuncu, daha sonra 13,5 milyon euro bedelle Wolverhampton takıma transfer oldu. Burada arzu ettiği performansı yakalayamayınca tekrar eski takımına döndü.

Benik Afobe kaç yaşında?

Merak edilen konular içerisinde beni Benik Afobe’nin kaç yaşında olduğu geliyor. 12 Şubat 1993 yılında İngiltere'de doğan tecrübeli oyuncu, şu an 28 yaşındadır. Çok küçük yaşlarda başladı futbol hayatına, şu an Trabzonspor’da devam ediyor. Özellikle futbol hayatının yaş olarak tam baharında olduğunu dile getirmek mümkün. Bu yönüyle edindiği tecrübe ile beraber şu an Trabzonspor'da önemli bir performans sergilediği söylenebilir.

Benik Afobe Süper Lig te şu an Trabzonspor'da futbol hayatını sürdürüyor. Bundan önce süper lig takımlarının herhangi birinde oynamadı. Genel olarak futbol hayatında İngiltere Premier Ligi'nde sürdürdüğünü söylemek mümkün. Yaşamının önemli bir kısmını kiralık olarak transfer olması ile devam ettiren tecrübeli oyuncu, aynı zamanda yüksek bonservis bedelleri eşliğinde takımlara transfer oldu. Son olarak Türkiye Süper Ligi'nde ilk defa Trabzonspor formasını üzerine giydi.

Futbol hayatının önemli kısmını İngiltere'de geçiren Benik Afobe, Türkiye’ye Stoke City takımında geldi. En son İngiltere Premier Ligi'nde Stoke City takımında oynayan genç oyuncu, Trabzonspor'a kiralık olarak geldi ve futbol hayatını burada sürdürüyor. İngiltere Premier Ligi'nde de önemli başarılar gösteren ve Stoke City takımında çıkış yakalayan oyuncu, daha sonra Trabzonspor'un ilgisini çekerek Türkiye Süper Ligi'ne transfer oldu. Daha yüksek performans beklenen oyuncular arasında yer alıyor.

2021 yılı itibariyle Benik Afobe şu an Trabzonspor takımında görev yapmaktadır. Sezon başında attığı imza ile beraber, Türkiye Süper Ligi'nde ki hemen hemen maçların çoğunda görev aldı. Bunların bazıları da ilk 11 olarak sahaya çıkarken bazılarında ise yedekten oyuna girdi. Aynı zamanda santrafor olarak gol yollarında oldukça etkili bir oyuncu olduğunu dile getirmek mümkün. Şu anda Trabzonspor'un en etkili ve güçlü santrafor oyuncuları içerisinde yer alıyor.

Benik Afobe maaşı ne kadar?

Taraftarlar tarafından en çok merak edilen konular içerisinde Benik Afobe’nin ne kadar maaş aldığı geliyor. Kiralık olarak İngiltere Premier Ligi takımlarından Stoke City ile anlaşan Trabzonspor, yıllık olarak Benik Afobe’ye 1,3 Milyon Euro ödeme gerçekleştirecek. Yapılan sözleşme ve anlaşma ile beraber ileriki yıllarda bu fiyat değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda maç başı performansına bağlı olarak da farklı fiyatlandırmalar söz konusu. Ancak yıllık olarak şu an belirlenmiş fiyatlandırma noktasında 1,3 Milyon Euro ile sözleşme yapılmış durumda.

Benik Afobe hangi takımlarda oynadı?

Futbol hayatına İngiltere'de başlayan Benik Afobe, bugüne kadar birçok farklı takımda oynayarak önemli bir tecrübe kazandı. Özellikle ilk olarak futbol hayatına dünyanın en önemli kulüpleri arasında yer alan Arsenal'de başladı. Böylesi büyük bir futbol kulübünde önemli bir tecrübe kazanan oyuncu, daha sonra Huddersfield takımına transfer oldu. Ardından önemli bir bonservis bedeli eşliğinde Bournemouth takımına transfer oldu. Burada gösterdiği önemli başarılar ile beraber ardından Stoke City takımda oynamaya başladı. Son olarak ise bu takımdan Trabzonspor'a transfer olmak suretiyle, şu an bordo-mavili takımda santrafor görevini üstleniyor.

Editör: TE Bilişim