İspanyol teknik adam Benitez, Napoli San Paolo Stadı'nda yarın TSİ ile 22.05'te oynanacak karşılaşma öncesi Castel Volturno kasabasındaki spor tesislerinde, oyuncusu Dries Mertens ile birlikte basın toplantısı düzenledi.   

Deplasmanda elde ettikleri skor nedeniyle Trabzonspor karşısında avantajlı olduklarını hatırlatan Benitez, "Türkiye'deki atmosfer çok sıcaktı. Taraftarlarının takımlarına bu kadar bağlı olduğunu zaten biliyorduk. Orada iyi iş çıkardık ve maçı kendi lehimize çevirmeyi başardık. Şimdi onların iki önemli futbolcusu da yeniden oynamaya başlayacak. Onların 4-0'lık skorla büyük bir yara aldığı kesin, bu nedenle San Paolo Stadı'ndaki mücadele bizim için zor olacak" diye konuştu.  

Yarınki oyun kuruluşu hakkında bir soru üzerine Benitez, "Yalan söyleyemem. Trabzonspor karşısında önemli bir avantajımız var ve bu takımımdaki her oyuncuyu kullanabileceğim anlamına geliyor. Kalitesini ortaya koyma hevesinde olan çok oyuncum var. Oyuncular arasındaki rekabet önemlidir. Yarın oyuncularımın durumuna bakarak, ilk 11'e karar vereceğim. Takımımız şu an çok iyi ve tüm futbolcularım sahaya sürülebilecek düzeyde. 25 futbolcuyu organize etmem gerekiyor. Öncelikli amacımız kazanmak" ifadelerini kullandı.    

3'üncü sırada oldukları Serie A'da Roma'nın önüne geçerek, ikinciliği hedefleyip hedeflemedikleri sorulan Benitez, "Avantaj bizde olsa da ben şimdi Avrupa Ligi'nde öncelikle turu geçmek, Trabzonspor'u düşünmek ve yarınki maça konsantre olmak zorundayım. Lige sonra bakarız" dedi. 

Dries Mertens ise, yarın ne kadar gol atacaklarının önemli olmadığını söyleyerek, "Önemli olan kazanmak. Ben de yarın bir gol atmak istiyorum" dedi. 

Trabzon'da iyi bir oyun çıkardıklarını söyleyen Mertens, "Yarın da bunu devam ettirmeliyiz. Avrupa Ligi'nde maçlar her zaman çok güzel" ifadelerini kullandı. 

Serie A'da ikinciliğe yükseleceklerine inandıklarını da belirten Mertens, şimdi Trabzonspor'a konsantre olduklarının altını çizdi. 

Öte yandan, Napoli'nin son hazırlıklarını yaptığı antrenmanın ilk 15 dakikası basına açıldı. 
Editör: TE Bilişim