Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş’ın 1-1 berabere kaldığı maçta hakem Zorbay Küçük’ün kararı gündem oldu.

Trabzonspor stoperi Hüseyin’in ceza sahası içinde verdiği topu kaleci Uğurcan’ın elle kontrol etmesini ‘geri pas’ olarak değerlendiren Küçük, endirekt serbest atışı yanlış yerden yaptırdı.

NTV’nin haberine göre Beşiktaş, Trabzonspor maçındaki pozisyon için TFF’ye kural hatası başvurusu yapacak.

KURAL NE DİYOR?

Hüseyin’in kale alanının içinde sol direğin birkaç metre sağında verdiği o geri pas büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hakem Zorbay Küçük endirekt serbest vuruşu ihlalin yapıldığı yerden kullandırdı. Ancak bu tip pozisyonlarda atışın yapılacağı noktayı, “13. Kural: Serbest Vuruşlar” şöyle tarif ediyor:

“Hücum eden takım lehine rakip kale alanı içinde verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üzerindeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktadan yapılır.”

Beşiktaş kurala göre endirekt serbest vuruşu kale alanı çizgisinin uzun kenarından, ihlale en yakın noktadan yapmalıydı. Trabzonsporlu futbolcular da kural gereği kale çizgisine dizilmeliydi. 

Editör: TE Bilişim