Beşiktaş maçı öncesi satışa çıkan biletler kısa süre içerisinde tükenirken biletlerin belli bir bölümü blokeli olarak tutuldu.

Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı tüm mücadeleleri takip eden Gurbetçi Gençler taraftar grubu bir açıklama yayınlayarak “ biletler bilinçli olarak ahbap-çavuş ilişkisi günden yöneticilerimizin tarafından başka kanallara kaydırılmıştır” açıklamasını yaptı.

Kendilerine ayrılan kontenjanın çok yetersiz olduğunu ifade eden grup yetkilileri  maça girmeme kararı aldıklarını duyurdu.

Maça girmeyeceklerini duyuran Gurbetçi Gençler taraftar grubu 14.30’da İstanbul’a varacak olan Bordo Mavili kafileyi havalimanında karşılayıp takıma destek verecek. 

Gurtbeçi Gençler tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Görülen lüzum üzerine yaşanmasını ummadığımız ve beklemediğimiz çifte standar Tribün bileti kontenjanları hakkında açıklama.

İsminde ve kaderinde Gurbet olan grubumuzun süregelen yıllar boyu Trabzonspor için verdiği emek ve döktüğü alın teri hepimizin malumdur.Bugün gelmiş olduğumuz noktada ise Beşiktaş maçı için haftalar öncesinden Passolig kartlarımıza maç biletlerinin ücretlerini kuruşu kuruşuna ykleyerek, bize ayrılacak kontenjanı beklemeye başladık.Ancak tüm temsilcilerimizle hazırladığımız,haftalardır yapmış olduğumuz çalışmalar,planlamalar,organizasyonlar ve kartlarımıza yüklediğimiz paralar hiçe sayılmıştır.Bu bağlamda kulübümüz tarafından bize sözü verilen evimiz olan deplasman tribünlerindeki kontenjanımız yok denecek kadar minimize edilerek ahbap-cavuş ilişkisi güden yöneticilerimiz taradından başka kanallara kaydırılmıştır.

Bu takımın asıl sahibi olan biz taraftarlara ait o deplasman tribünlerinin yöneticilerin hatır gönül ilişkileri için blokeli tutularak yavaş yavaş nasıl VİP tribüne döndüğünü hayretle izlemekteyiz.

Aylardır deplasman deplasman gezerek bugünü en çok hakeden cefakar yüzlerce kardeşimiz kasıtlı ve göz göre göre organizasyonun dışında bırakılmıştır.

Bilindiği üzere futbol futbolcunun yönetim yöneticinin tribün taraftarın işidir.En iyi iyi bildiğimiz tribün işinde sözüm ona bir taraftar sorumlusu tanımıyoruz.Tek sorumlunun kendimiz olduğunu hatırlatıyoruz.

Söz konusu olayı yakinen takip ettiğimizin altını çizer,gasp edilen haklarımızın takipçisi olduğumuzu belirtiriz.

Gurbetçi Gençler olarak Beşiktaş maçında tribünde ki yerimizi bu şartlar altında alamayacağımızı önemle arz ederiz.

Büyük Trabzonspor Taraftarına saygılarımızla...