Trabzonspor-Konyaspor maçları her zaman çetin geçmiştir, bilhassa Konya’da oynanan maçlar. Bu defa da öyle oldu ve Karaman’ın ekibi kendi memleketinden küçük bir çelme yedi. Olur, yiyebilir, kazanmadıysa da kaybetmedi de, bazen bu pencereden bakmak lazım.

Zaten bu sezon Trabzonspor için toparlanma sezonudur ve böyle bir durumdayken Konya’ya kök söktürmesi taktire şayandır. Kör olasıca direkler izin verseydi 3 puan da gelecekti fakat olmadı.

Bu maçla ilgili yapılması gereken tek analiz önceki haftalarda da olduğu gibi takımın sık ve şık goller yemesidir. Fırtına bu sıkıntının önüne geçemiyor.

Sorunun nerede yattığı tüm Türkiyece bilinirken Trabzonspor’un düzenli olarak aynı pozisyonları vermesini eleştirilebiliriz.

*

Şayet gerekli takviyeler yapılırsa gelecek sezonun en iddialı takımı Trabzonspor olur. Bir kere oturmuş sadece cilalanmayı bekleyen bir kadrosu var. İhtiyaca cevap veremeyen futbolcularla da yollarını ayırdı, kaldı 2-3 tanesi, onlarla da yollarını ayırıp, ihtiyacına cevap verebilecek takviyeleri yapabilirse bu iş olur.

Fırtına’nın eksikleri belliyken, belki de ihtiyacı olmayan tek bölge olan forvete Vedat Murin’i ısrarla isteyenlerdenim. Rodellega’nın da kalması durumunda harika işler yapabilirler.

Belki lüks olacak ama Vedat ile aynı takımda  oynayan (Rizespor) Mykola Morozyuk’ da hayranlıkta takip edenlerdenim. İki transferinde gerçekleşmesi durumunda Trabzonspor şaha kalkabilir.

*

Elbette Scout ekibi takiptedir,

Elbette keşfettikleri futbolcular vardır,

Elbette maliyeti hesaplayarak hareket ediyorlardır ammaaa biz onların takip ettiği her futbolcuyu bilemediğimiz için bazen gözümüzün önündeki isimlere kapının açılmasını isteyebiliyoruz. Vedat Murin ve Mykola Morozyuk’ta bu isimlerden iki tanesi.

Bu futbolcular Rizespor’un kadrosuna dahil olmadan evvel Karadeniz ekibi küme düşme hattındayken, hızla yukarılara doğru yükselerek zirve yaptı. Ben bu oyuncuların süper lig için yeterli kalitede olduğunu düşünenlerdenim.

Ve tabi savunma..

Ön libero eksikliğinin hat safhada oluşu savunmayı da olumsuz etkiliyor ancak stoperlerinde yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Trabzonspor’un ilk hamleleri bu bölgeler için olmalı, olurken de vasat oyunculardan uzak durmalı.

*

Aykut Kocaman..

Ya bu adam bir alem(!)

Almış 1 puanı sevineceği yerde riv riv ediyor(!)

Trabzonspor’un iki topu direkten dönmüş, maçı neredeyse koparacaktı, Aykut Efendi çılgına dönüyor(!)

Doğrusu onun bu kocaman çılgınlığına şaşırıyorum(!)

*

DİP NOT: Kaleci Uğurcan’ın yediği ilk golde topa atlamayıp seyirci gibi bakmasını yadırgadım. Topu görememiş olabilir ancak gördüyse de atlamamasını eleştiririm.