21 Şubat 2016 tarihinde oynanan Galatasaray- Trabzonspor maçında bordo mavili takımdan 4 futbolcuya kırmızı kart gösterince Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline gelen Deniz Ateş Bitnel'in ağzından yayınlanan sözler gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ataşehir Trabzonsporlular Derneği'nden Asım Turan, Bitnel ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını yayımlayıp, Bitnel'in kendisine, "Galatasaray maçında Trabzonspor'a oyun oynandı ve yan hakemlerim talimat aldı" dediğini iddia etmişti.

Bu sözlerin ardından MHK, Deniz Ateş Bitnel hakkında soruşturma başlatmıştı. 

O dönem Fanatik gazetesine açıklamalarda bulunan Deniz Ateş Bitnel:
"Haberi yapan kişiyle herhangi bir bağım yok. Antrenman yaparken kendisiyle tanıştım. Trabzonspor taraftar grubundanmış. Kendisine bir röportaj vermedim, sadece sohbet ettik. Sonuçta ben bir açıklama yapsam, bunu bu şekilde yapmam. Çıkar basın toplantısı düzenlerim. Ayrıca biz Merkez Hakem Kurulu'na bağlıyız. Onların izni olmadan bir şey yapamayız. TFF'nin bana sahip çıkmadığı konusu kesinlikle doğru değildir. Sadece yazıda bahsi geçen aile mağduriyetim doğrudur." İfadelerini kullanmıştı.

Konunun yargıya taşınmasının ardından bugün karar açıklandı.

Mahkeme Asım Turan’ın beraatine karar verirken Deniz Ateş Bitnel’in söz konusu davada Asım Turan’a 2,180.00 TL ödemesine karar verdi.

Konuyla ilgili Asım Turan’ın Beşiktaş maçı sonrasında açıklama yapacağı ifade edildi.

ÖZEL HABER - Hasan Yılmaz

www.haberts.com

Editör: TE Bilişim