Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri 2021 yılında yüzde 148,4 değer kazanarak 11 yılın en iyi performansını sergilerken, Trabzonspor aynı zamanda bu dönemde yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Spor endeksi, geçen yıl yüzde 23,5 değer kazandı.

Trabzonspor, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ geçen yıl yatırımcısını sevindirirken, Fenerbahçe Futbol AŞ, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yatırımcısını üzdü.

Trabzonspor, 2021 yılında yüzde 148,4 değer kazanarak 11 yılın en iyi performansını sergilerken, kulüp aynı zamanda bu dönemde yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Trabzonspor'un hisse fiyatı da geçen yıl 9,51 liraya kadar ulaşarak tarihi zirveyi gördü.

Süper Lig'de rakiplerini geride bırakarak en üst sırada bulunan Trabzonspor, Borsa'da işlem gören diğer spor şirketlerine de fark attı.

Ligdeki başarı hisselere yansıdı

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 46 puanla lider kapatan Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 2021 yılını iyi şekilde bitirdi.

Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde 2021 yılında ligde 44 maç, Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 1'er, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de 4 karşılaşma olmak üzere toplam 50 resmi karşılaşmaya çıktı.