''  bir gün daha bitti
   bug
ün de hayattayım
  kim galip kim mağlup bilemem
  ama ben galipler safındayım
 dedim ya akşam oldu
 ve hala hayattayım...''


Aynen değerli şair '' Burak Kıllıoğlu '' nun '' Galiptir Bu Yolda Mağlup '' şiirinde dile getirdiği duygular gibi bir akşamı yaşadı ve yaşattı Trabzonspor bizlere..

Sosa'lı ve Sosa'sız Trabzonspor
Maça dair söylenecek en elzem tespit ' Sosa'nın talihsiz sakatlığı ' sonrası maçın Trabzonspor açısından bütün taşların yerinden oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz..

Sosa sonrası Trabzonspor'un, adeta otobanda seyrederken birden mucurlı ve taşlı bir köy  yoluna sapması gibi bir durum oldu...

Fakat yine de; Avrupa yaralısı Beşiktaş karşısında Trabzonspor doksan dakika boyunca kendi oyununu oynadı-oynamaya gayret etti..

Hele ki Sosa çıkana kadar futbolun bütün gereklerini yerine getiren bir Trabzonspor izledik.
Öyle ki, Beşiktaş ise bu zaman diliminde adeta Trabzonspor'un bu akıllı ve kurumsal futbol aklı karşısında çok bocaladı dersek hiçte abartmış olmayız diye düşünüyorum..

Beni tek üzen konu, maçın  sonlarına doğru Trabzonspor'un rakipten yediği şuursuz baskılar karşısında rakibe karşı çareler  üretememesiydi..
Özellikle son on dakikayı belki skor kaygısından, belki galibiyeti her ne olursa olsun aldığını düşündüğünden olsa gerek, bu boşa akan dakikalar için maç sonunda çok hayıflanıyor mudur bilemeyiz!
Lakin, Ünal hocanın takımının  bu en zayıf kırılgan yönünü en kısa zamanda  tamir edeceğinden şüphemiz olmayacaktır..

Çünkü, özellikle böyle zor deplasmanlarda hiç bir zaman ' iki farklı skorlar '' garanti sonuç olmuyor; tıpkı bu akşam olduğu gibi..
Keşke böyle bitmeseydi, lakin futbolun içinde bunlar var...
Takılmadan ileriye bakmak gerekir...

Başta Uğurcan olmak üzere, tüm genç oyuncular özellikle bu akşam ki maçtan dersler çıkarmalılar..
Şu an onlar çok hamlar, daha pişip çok çok yanacaklar...
İşte o an geleceğin Trabzonspor'u bütün dünyayı oynayacağı muhteşem futboluyla ateşe verecektir, şüpheniz olmasın!

Günün sonunda Trabzonspor, doğru futbol mantalitesiyle, ufak tefek eksiklerine rağmen yoluna emin adımlarla ilerlemekte..
Önce farklı Galatasaray galibiyeti, sonra yıllar sonra elde ettiği Fenerbahçe galibiyeti ve en nihayetinde zorlu Beşiktaş deplasmanında son dakikalarda kaçan galibiyet ile son senelerin en istikrarlı Trabzonspor'unu izlemenin tadını çıkarmak gerekir..

Ayrıyeten, muhteşem bir geri dönüşle kazanılan Kasımpaşaspor maçı, Trabzonspor'un üzerindeki ölü toprağını attığının resmidir...
Ve şimdi;
Düşünülünce; Sosa'nın çıktığı an yerine genç Batuhan giriyor ve yine de İstanbul gibi zorlu bir deplasmanda son dakikalarda gelen bir gol ile  galibiyeti kaçıran bir Trabzonspor'a kim ne diyebilir ki?
Ve o an Beşiktaş camiasının sevincini gördükten sonra, hiç bir şey dememek gerekir!