İLK yarıyı değerlendirerek sözlerine başlayan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Hamdi Zıvalıoğlu, “İlk yarı boyunca iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bursaspor ile oynadığımız kupa maçından, Ümraniyespor ile oynadığımız kupa maçına kadar bir sıkıntılı dönem geçirdik. Oyun olarak memnunum. Yükselen bir oyun grafiğimiz var. Ama puan olarak istediğimizi elde edemedik. Oynadığımız futbolun puan karşılığı kesinlikle bu değil, en az 7-8 puan daha almalıydık. Toplanan puan, oyunumuzun çok altındaydı” ifadelerini kullandı.

ZIVALIOĞLU, “Ne yaptığını bilen bir oyuncu topluluğumuz var. Nerede, nasıl davranacaklarını biliyorlar. Her gün üstüne koya koya gidiyoruz. Hem hücum hem savunma anlamında gerekenleri yapıyoruz. Biz iyi oynamayı planlarken, rakibin de oynamasını engelliyoruz, oynatmamaya çalışıyoruz. İlk yarıda 17 maç oynadık, rakiplere toplam 17 tane pozisyon vermedik. 16 gol yedik ama çoğu golümüz bireysel hatalardan kaynaklandı” diye konuştu.

TRABZONSPOR’DA başarılı olan genç oyuncuların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Zıvalıoğlu, “Biz isteriz ki daha çok Trabzonlu, daha çok genç Trabzonspor’da forma giysin, bu renklere uzun yıllar hizmet etsin. Abdulkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Hasan Batuhan, Murat Cem, Abdulkadir Parmak, Semih Karadeniz hepsi birbirinden yetenekli. 1461 Trabzon kadrosunun yüzde 50’si Trabzonspor’da oynar. Şans verilsin en iyi şekilde yerine getirir. Bu potansiyel var” dedi.

İsmail Düzgün - Karadeniz Gazetesi