Hem hazırlık maçlarında hem de antrenmanlardaki performansıyla Bordo-Mavililer’in en etkili isimlerinden olan Volkan Şen, FANATİK’e konuştu, Trabzonspor’dan ayrılacağı haberlerine açıklık getirdi. Eski antrenörü Samet Aybaba’nın, “Volkan’ı Beşiktaş’ta görmek istiyorum. Kendisiyle daha önce çalışmıştım, eğer transfer edersek gücümüze güç katarız” sözlerinden sonra Siyah-Beyazlı yöneticiler harekete geçmiş, ancak bir sonuç alamamıştı. Transfer dedikoduları gündemdeki yerini korurken genç oyuncu Volkan Şen, Bordo-Mavili taraftarları mutlu edecek bir açıklama yaptı. Başarılı futbolcu, “Trabzonspor’da çok mutluyum. Beşiktaş gibi bir takımın beni istemesi tabikide gurur verici ancak ben daha Trabzon’daki işlerimi bitirmedim. Bu sene benim senem olacak. Çok çalışıyorum ve yoluma burada devam etmek istiyorum” dedi.

‘Yarışta biz de varız’

Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yıldız transferlerinin çok önemli olmadığının altını çizen Volkan, sözlerini şöyle sürdürdü: Çok fazla transfer yaparak başarı gelmiyor. Şampiyonluk için önce takım olmak önemli. Bu anlamda çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Şampiyonluk yarışında biz de varız. 

MİNİ YORUM

2013 model Volkan

Volkan Şen kendini ve dolayısıyla da oynadığı takımın taraftarlarını hırpalamadan yeteneklerini basit kullandığında her takım ve sisteme faydalı olabilecek bir futbolcu. Ancak sıkça Bursaspor’da, zaman zaman da Trabzon macerasında öyle zorlama işlere girdi ki kredisini çok basit harcadı. Fizik güçle destekleyemediği, antipatik ve takım oyununu bozan kişisel zorlamadan kurtulma adına bu kampta önemli işler yaptı. Trabzonspor ile uzun bir hazırlık bir dönemi geçirmesi, hocasının ne istediğini anlamasında ciddi rol oynadı. Daha basit ama daha faydalı bir kimliğe büründü. O da bunun farkında olacak ki, aynı yönde ilerliyor. Burak’sız, dolayısıyla da bambaşka hücum kurgusunda Volkan gibi sürpriz skorerlere Güneş’in çok ihtiyaç duyacağı kesin. Hocası şans verdi, Volkan yeni tarzının ne kadar olumlu sonuç doğurdunu gördü. Hata yerine doğruda ısrar, Volkan’ı Trabzon’un da hatta yakın gelecekte milli takımın da aslarından biri yapar. 

Serhat Demirtaş