Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kupada Galatasaray’a 4-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından maçın hakemine yönelik eleştirilerde bulundu. Yalçın, "Bu şekilde Türkiye’de futbol ilerlemez. Eğer önümüzdeki sene hocalık yaparsam, Türkiye Kupası'na çıkmam. Genç takımla çıkarım ilk turda bırakırım" dedi. 

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Medicana Sivasspor, sahadan 4-1’lik skorla mağlup ayrıldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Bu skor sahada oynanan oyunun karşılığı değildi. 2-1’den sonra 2-2’yi bulsaydık, maç lehimize dönerdi. Demek ki buraya kadarmış. İkinci maç için imkansız görünüyor. Hakemler böyle kararlar verdikçe Türkiye Kupası'nda Anadolu takımının bir yerlere gelmesi mümkün değil. Hakem hep Galatasaray lehine düdük çaldı. Maç 4-1 olunca ve skor garanti olduğu zaman bizim lehimize çalmaya başladı. Kaybettiğimizden dolayı değil, Türk futbolunun bu şekilde bir yere gelemeyeceği için üzgünüm" dedi.

"BİR DAHA TÜRKİYE KUPASINA ÇIKMAM"

Hakem kararları sebebiyle Türkiye’de futbolun bir yere gelemeyeceğini ifade eden Yalçın, "Avrupalılar geldiği zaman oynanan oyun ortada. Orada hakemler böyle fauller çalmaz. Melo’nun Costa'ya yaptığı pozisyon var. İnsan birazcık utanır. Bu konuşmalarımın skorla alakası yok. Bu şekilde Türkiye’de futbol ilerlemez. Eğer önümüzdeki sene hocalık yaparsam, Türkiye kupasına çıkmam. Genç takımla çıkarım ilk turda bırakırım" diye 

HABERİN VİDEOSU;