Süper Lig'in 16. haftasnda Trabzonspor'un Bursaspor'u sahasında konuk ettiği maçta birçok tartışmalı pozisyon oldu. Trabzonsporlu futbolcular, hakem Halis Özkahya'nın devam kararlarına isyan etti.

İlk yarının 31. dakikasında Burak Yılmaz, Bursaspor savunmacısı Titi'den sıyrıldı ve kaleci Harun Tekin'le karşı karşıya kaldı. Topu ayağından açan Burak Yılmaz, kaleci Harun'u geçmek istedi. Topu dokunarak çalım atmayı deneyen golcü oyuncu, kaleci Harun Tekin'e takıldı. Pozisyon sonrasında Trabzonsporlu futbolcular penaltı bekledi ancak hakem Halis Özkahya, pozisyonda devam kararı verdi.



Mücadelenin 60. dakikasında Trabzonspor'da Burak Yılmaz sol kanattan taşıdığı topun ardından ceza alanı içinde Ekong'un ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı, Halis Özkahya devam kararı verdi. Burak bu karar sonrası büyük tepki gösterdi.



Bu pozisyondan kısa bir süre sonra 64. dakikada Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada Bursaspor defansı araya girdi ve topu kornere gönderdi. Trabzonsporlu oyuncular elle müdahale olduğu için penaltı bekledi ancak hakem korner kararı verdi.