SPORX ÖZEL - Trabzonspor Kulübü'nden geçmiş dönemden kalan alacakları nedeniyle TFF'ye başvuran ve ardından karşılıklı açıklamalarda kaptanlığı elinden alınan Burak Yılmaz'ın gazeteci Ersin Düzen'e yaptığı açıklamalar gündeme adeta bomba gibi düştü.

Şok açıklamaların ardından hem bordo-mavili yönetimin hem de Burak Yılmaz'ın sessiz kalması kafalarda soru işareti bıraktı. Ve Sporx.com her iki cephenin sessiz kalmasının perde arkasını araladı. Sabah saatlerinde Burak Yılmaz'ın Vatan gazetesinden Ersin Düzen'e yaptığı açıklamalarla şok olan bordo-mavili yönetim ilk iş olarak bunu Burak'tan teyit etmek istedi.

İdman sonrası hem Burak'la hem de menajeriyle temasa geçer idareciler "Bu açıklamalar sana mı ait?" diye sordu. Yıldız futbolcu idarecilere ifadelerin kendisine ait olmadığını bu konuda ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yaparak bu röportajı yalanlayacağını bildirdi.

Bunun üzerine bordo-mavili yönetim "bekleme" kararı aldı. Bu görüşmelerin hemen ardından Burak Yılmaz ve menajerinin olay röportajı yayınlayan Ersin Düzen'le telefonla görüşerek zor durumda kaldıklarını ve yalanlama yapmak istediklerini iletti ancak gazeteci Düzen'in buna "Ben de her şeyi yayınlar ve açıklarım, siz bilirsiniz.Bunu kabul edemem" demesi üzerine gözler bordo-mavili yönetimin ilerleyen saatlerde yapacağı açıklamaya çevrildi.

BURAK YILMAZ NE DEMİŞTİ?

"Başkan, 'Beşiktaş ile resmi olarak görüşmedik' diyor ama gerçek şu ki Beşiktaş ile anlaşmışlardı bile. 2.5 milyon Euro+Atiba karşılığında beni vermişlerdi.

Mesajlar cep telefonumda duruyor. Başkan menajerimi aramış, bu transferin olması için 'Hem Burak hem de sen alacaklarınızdan, yani 1 milyon 400 bin Euro'dan vazgeçeceksiniz' diyerek zorlamış. Ben böyle bir yaklaşımı hak etmedim.

Bu takıma yıllarca emek verdim. Beni arayıp, 'Zor durumdayız, yardımcı ol' dese, elimden geleni yapardım. Bu yüzden onlar anlaşmışken tweet attım ve Beşiktaş'a teşekkür ederek, Trabzonspor'da kalacağımı açıkladım."

Sporx
Editör: TE Bilişim