A Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Burak Yılmaz, dün Beşiktaş'la olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek Fransa'nın Lille takımına transfer oldu. Hakkında çıkan spekülasyonlara ilişkin TRT Spor'da açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz'ın açıklamaları şöyle; ''Teklif gelince yönetimle konuştuk ve verilen karar ortak bir karardır. Kontratımdan çok vazgeçtiğim şeyler oldu, çok büyük indirim de yapabilirdim ama kulübümüzün karşılayamayacağı bir kontratım vardı. Giderken de gereğini yaptım. Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi döneminde uzun zaman para almadım ama bunun lafını hiçbir zaman yapmadım. Ne kadar yardımcı olursam olayım, kontratım kulübümüze yardımcı olacak bir seviyede olmuyordu. Herkes yabancı sınırına maalesef karşı çıkıyor.

Bu konuda herkes benden farklı düşünüyor ama ben onların görüşüne saygı duyuyorum. Muslera ile, Drogba ile, Sneijder ile, Alex ile, Jaja ile, Colman ile oynadım, Atiba ile oynadım. Karakterli yabancılar ile oynadım. Bu oyuncuların parayı hiç sorun ettiğini görmedim. Yabancı sınırı çıktı, herkes karşı çıkıyor. Ben hiçbiriyle aynı fikirde değilim. Galatasaray 92'de 2 puandan oldu! Galatasaray'ın genç yıldızı da Lille yolcusu 4'ü birden Galatasaray'a imza attı! / Yabancı sınırı olunca bazı Türk oyuncular 6 milyon euro, 8 milyon euro, 10 milyon euro oluyor diyorlar. Bu oyuncunun hatası mı? Bu bir yöneticilik hatası. 14 Türk, 14 yabancı eşit şartlarda diyorlar, kesinlikle aynı şartlarda değil. Yabancı maddiyatla ilgili bir problem yaşayınca FIFA'ya gidiyor, 1 hafta içinde her şeyi yapabiliyor.

TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU KAYBETMESİNE ÜZÜLDÜM

Parasını alıyor, önündeki senenin kontratını da alıyor. Türk hain oluyor. Yabancı sınırına karşı olan herkesle, her yerde tartışırım. Ben milliyetçi biriyim ama ırkçı değilim. Para konusu, milli takımdaki prim krizinden beri benim karın ağrım. Para ile sadece bir yerde, Trabzonspor'da karşı karşıya geldim. Orada da sorun para değildi. Beşiktaş'ta para ile ilgili hiçbir zaman problem yaşamadım. Kulübümüzde para var da vermiyor değil.Trabzonspor maçlarını izliyorum, oradaki arkadaşlarımla konuşuyorum, Onurla konuşuyorum Trabzon'un şampiyonluğu kaybetmesine çok üzüldüm. 10/11 sezonunda yaşanan o durumlar inşallah yaşanmaz''