Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, TFF'nin 2010-11 sezonunun tesciline ilişkin başvuru taleplerini reddetmesi ile ilgili "Dünya, Türk mahkemeleri, UEFA ve CAS cezayı vermiş. Ama hukuk tanımıyorlar. TFF'nin adını değiştirsinler ve 'FFF' yani F.Bahçe Futbol Federasyonu koysunlar" dedi. Çakıroğlu, kararın ardından hukukçulara talimat verdiklerini ve öncelikle Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacaklarını belirterek, "Bir TFF var, hukuk tanımıyor. Bırakın hukuku, Türk mahkemesini, Avrupa mahkemesini, spor mahkemesini, hiçbir şeyi tanımayan bir TFF ile karşı karşıyayız" diye konuştu. 

18 PUAN SİLİNMELİ 
Trabzonspor'un haklarını savunmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Çakıroğlu, şöyle devam etti: "Senin elinde talimatname var ve bu da diyor ki 'Tescili yapılmış maçlarda, seneler sonra bile eğer o maçta bir şike veya yanlış bulunursa onun iptaline gidilip puan silinir.' CAS sana, '6 maçta şike var' diyor. Sen, 'şike sahaya yansımadı' diyorsun. 6 maç 18 puan sileceksin, bu işi bitireceksin. Biraz utanmaları varsa orada oturmamaları gerekiyor. O koltuğu kirletiyorlar." 

10 YIL MEN EDİLİR 
Türk futbolunun Avrupa'da cezalar alacağını savunan Çakıroğlu, "Diyorlar ki 'UEFA, FIFA bu işe karışmaz.' Nasıl karışmaz? Biz şimdi Tahkim'e gideceğiz, olmadı FIFA'ya gideceğiz. 'Kardeşim siz karar verdiniz ama sizi takan yok, bu arkadaşlar sizi tanımıyor. Dünyadaki hangi federasyona, hangi UEFA'ya, FIFA'ya, bunlar nereye bağlı biz de bilmiyoruz. Eğer siz biliyorsanız bizi bilgilendirin de onlara müracat edelim' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Sebahattin Çakıroğlu, tüm hukuksal yolları takip ederek müracatlarını gerçekleştireceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: Eğer bu işte diretirlerse Türk futbolunu inanılmaz kötü günler bekliyor. Türk Milli Takımı'nın dahi senelerce, belki 10 sene dünyadan ve Avrupa'dan men edileceğinden eminim.