Antalyaspor'dan ayrılık sürecine de değinen Çalımbay, Samuel Eto'o, Nasri, Menez ve Ali Şafak Öztürk hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Hakettiğimiz bir galibiyet aldık
"Kupa bizim için çok önemli. Kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Burada bazı engeller var. Bu engelleri aşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Dünkü maçta oyuncularımız oyun disiplininden kopmadı hakettiğimiz bir galibiyet aldık"

Abdülkadir Ömür hakkında flaş açıklama! Transfer...
"Abdülkadir Ömür'ün oynaması ya da oynamaması olayını çok abartıyoruz. Abdülkadir Ömür geleceğin en iyi oyuncusu olacak. Fakat oyuncunun motivasyonunu düşünmemiz lazım ve dikkat etmemiz lazım. Gazetelerde devamlı yazılıyor. '15 milyon Euro'ya teklif var, şu takıma gidiyor' diye yazılıyor fakat böyle bir şey söz konusu değil, bu haberlerin gerçekle alakası yok. Bu oyuncunun önünde uzun yıllar var. En büyük sıkıntımız burada kadroda şişkinlik olması. Abdülkadir bizim için değerli. Başka bir şey düşünmemiz söz konusu değil. Başka zamanda Abdülkadir oynar, 'Diğeri neden oynamıyor' derler. Tek sıkıntım bu olay çok büyütülüyor. Zaman zaman kadroda rotasyonlara gireceğiz. Abdülkadir'i hem kişilik olarak hem futbolcu olarak çok seviyorum"

Bongonda'yla konuştum
"Bongonda'yla konuştuk. Aynı şeyleri ona da söyledim. Kadro geniş. Hangi oyuncu oynamazsa mutsuz. Burada en büyük sorunumuz kadro yapısı"

En zor maç Antalyaspor karşılaşması
"Bizim için en zor maç ve final niteliğinde bir karşılaşma. Benim kurduğum bir takım ve geçen sezon güzel işler yaptığım bir takım. Antalyaspor'u çok iyi tanıyorum. Ben onları tanıdığım kadar onlar da beni tanıyor. Yüzde yüz kazanmamız gereken bir maç. Kazanmak için her şeyimizi vereceğiz. Galatasaray maçını taraftarımız sayesinde kazanmıştık. Taraftarımızın zorlu maçta desteğini bekliyoruz"

Rıza Çalımbay Antalyaspor'dan neden ayrıldı?
"Antalyaspor'da geçen sezon tarih yazdık. Antalyaspor'u çok seviyorum. Antalyaspor'dan kötü ayrılmadım. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'le sadece fikir ayrılığı yaşadık. Antalyaspor benim için özel fakat şu anda tek düşüncemiz Trabzonspor'un başarısı"

Eto'o, Menez ve Nasri sözleri...
"Antalyaspor'dan ayrılmam tamamiyle fikir ayrılığı. Başka bir şey yok. Başkan, yönetim, oyuncular ve taraftarlarla hiçbir sorunum olmadı. Ben anlatıyorum anlatıyorum bir türlü anlamıyorlar. Samuel Eto'o benim en çok saygı duyduğum insanların başında gelir. Eto'o gördüğüm en profesyonel oyunculardan bir tanesi, örnek bir insan. Nasri ve Menez'le problemim olmadı. Benim hiçbir kimseyle sorunum yok. Ben işime bakarım. Başkanı çok severim fakat o dönem fikirlerimiz uyuşmadı"

O anı anlattı:
"Abartılacak bir olay yok. Rodallega benden eldiven istedi. Daha sonra kaleci antrenörümüz Cengiz Hoca eldivenini Rodallega'ya verdi. O esnada top toplayıcının üşüdüğünü gördüm ve eldivenlerimi çocuğa verdim"

Radyospor