Çalımbay, “Burak’ın bulunduğu pozisyonlarda 1-2 tanesi yüzde 100 penaltıydı. Burak’tan dolayı mı vermiyorlar bilmiyorum. Biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Burak konusunda önyargılı olmamalarını, Burak’ın düştüğünü bazen kabul etmeleri gerekiyor” dedi.

Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Bursaspor ile karşılaşan Trabzonspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Bursa maçı final maçlarından bir tanesiydi. Bundan öncekiler gibi. Hepsi bizi yukarıya taşıyacak maçlardı. Kaybedeceğimiz puanların telafisi zor olacaktır. Her maça final havasında baktık. Bu maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Bursaspor iyi takım. Özellikle deplasmanda iyi kapanan takım. İkinci yarı güzel şeyler yaptık. Daha da farklı olabilirdi. Arkadaşlarımız inanılmaz şekilde mücadele ettiler. Karabükspor ile oynayacağımız final maçı kaldı. En iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Oynatmayan bir takım, pozisyon vermeyen bir takım Bursaspor. İkinci yarı golü bulduktan sonra güzel net pozisyonlarımız oldu” dedi.

“Burak’ın düştüğünü bazen kabul etmeleri gerekiyor”
Hakemlerin golcü oyuncu Burak Yılmaz ile ilgili önyargılı olmamaları gerektiğine dikkat çeken Çalımbay, “Burak’ın bulunduğu pozisyonlarda 1-2 tanesi yüzde 100 penaltıydı. Burak’tan dolayı mı vermiyorlar bilmiyorum. Biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Son dakikada gol yesek berabere bitecek. Burak’ın pozisyonlarında önyargılı olmamaları gerekiyor. Burak mükemmel özellikleri olan oyuncu. Hakemler için doğru kararlar vermek zor ama biraz daha dikkatli bakarlarsa 1-2 penaltı pozisyonu var. Söyleyecek bir şey yok. Devam edeceğiz sonuna kadar. Burak konusunda önyargılı olmamalarını, Burak’ın düştüğünü bazen kabul etmeleri gerekiyor” diye konuştu.