Teknik direktör Rıza Çalımbay tarafından sahaya sürülen kadroda, Teo Bongonda yine yer almadı.

22 kişilik maç kadrosunda yer alan ancak, kupada ki maçta dahi 11’e giremeyen oyuncu, büyük şok yaşarken bordo-mavililerde en son yine Türkiye Kupasında oynanan Çorum Belediyespor maçında forma giymişti. Bu maça 11’de başlayan Bongonda, 51. Dakikada Castillo’nun asistiyle takımını 3-0 öne geçirmişti.

Bongonda, Süper Ligde ise en son 10 hafta önce oynanan ve 3-2 kaybedilen Göztepe maçında görev almıştı. Bu maça 11’de başlayan Bongonda, 57. Dakikada yerini Bero’ya bırakmıştı. Bongonda, Göztepe maçının ardından ise Trabzonspor’da ligde hiç bir maçta görev almadı.

Trabzonspor’a sezon başında Celta Vigo’dan satın alma opsiyonlu kiralanan Bongonda, büyük umutlarla bordo-mavililere imza atarken ilk hafta gösterdiği performansıyla alkış almıştı. Ancak Belçikalı oyuncu sonra ki haftalarda yaşadığı düşüşle dikkat çekerken, özellikle son dönemde idmanlarda ki performansıyla övgü aldı. Ancak beklediği forma şansını bir türlü bulamayan Bongonda, sosyal medya hesaplarından Trabzonspor ile ilgili fotoğraflarını silmişti... Trabzonspor'da Erzurumspor maçında kanatlarda Olcay ile Abdulkadir görev aldı...