Ligin 29. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Trabzonspor, bu maçı da kazanıp serisini sürdürmek isteyecek. Karşısında ise pimi çekilmiş Kanarya olacak.

Sezonun birinde Trabzon’da oynanan bir müsabakada Fenerbahçe TV ile kısa bir röportajım olmuştu. O sezon Fenerbahçe şampiyonluğa; Trabzonspor ise 4-6 arasına oynuyordu. “Keşke bu maç bir final niteliğinde olsaydı, o zaman daha  farklı konuşurdum fakat bizim için sadece bir prestij maçı olacağından süslü cümleler kurmak istemiyorum ve tabi yine de kazanırsak mutlu oluruz.” demiştim.

Şimdi bu maçın o maçtan farkı Trabzonspor’un üst sıraları zorlaması; Fenerbahçe’nin ise dipte oluşudur. Ali Koç’un hafta içi Ersun Yanal ile yapmış olduğu görüşme hiç kuşkusuz Fenerbahçe’nin maça daha sıkı motive olmasını, daha istekli olmasını sağlayacaktır. Alınan başarısız sonuçlar, Ersun Yanal’ın beklentileri karşılayamaması da olası bir Trabzonspor galibiyetiyle Fenerbahçe teknik ekibinin koltuğunu sağlamlaştıracaktır. Sözün özü Fenerbahçe teknik ekibi açısından final niteliğinde bir karşılaşma olacak.

Fırtına’nın en büyük fobisi ise erken gol yemesidir. Savunması bu konuda zayıf kalıyor. Şayet yedikleri golleri gözden geçirirlerse adam paylaşımı yapamadıklarını göreceklerdir. Santrafor kafa vuruyor, stoperler ya da bekler 1-2 metre uzağında kalıyor. Adamın uzağında değil de, dibinde olsalar belki de o goller yenilmeyecek. Bu konuda genç yetenekleri suçlamıyorum. Takımın transfer yapamayışı defansındaki  bu eksikliğin giderilemeyişinin en büyük engeli olmuştur.

Bu nedenle Ersun Yanal bu maça Fenerbahçe’den daha çok bilenecektir.  Üç kez çalıştıramadığı(!) Trabzonspor’u iyi tanıdığını düşünerek takımını ona göre motive edecektir fakat sonuç yine de değişmeyecektir.

Trabzonspor iyi motive olursa bu maçı kazanabilir, dağılmış ve kötü futbol oynayan Fenerbahçe’yi tarumar edebilir, yeter ki istesin ve çekinmesin, her zamanki futbolunu oynaması kafi gelecektir, sadece orta sahasını diri tutsun ve basit goller yememeye çalışsın. Bilhassa savunma tarafında adam paylaşımlarını iyi yapmalı. Bir de cesaret. Şayet bunları başarabilirlerse Fenerbahçe’ye nefes aldırmayabilir.