Trabzonspor, taraftarına güzel bir hafta daha hediye etti.  Ekonomik zorluklarla boğuşan halka ufak da olsa bir mutluluk ve teselli verdi.


 

Evet! Trabzonspor gerçekten çok oluyor artık!


 

Trabzonspor’un tökezlemesini bekleyenlerin, avuçlarını ovuşturanların psikolojilerini bozmaya devam ediyor ve edecek de.


 

Trabzonspor çok oluyor!


 

24 maçtır, 260 gündür yenilmiyor. 24 maçtır 380 gündür deplasmanda yenilmiyor. Avrupa’da Porto ile birlikte yenilgisiz iki takımdan biri.


 

Trabzonspor gerçekten çok olmaya başladı!


 

On kişi kalsa da yenilmiyor, sakatlara rağmen yenilmiyor, derbilerde de yenilmiyor, küme düşmeye oynayan takımlara da yenilmiyor, Trabzon’da da yenilmiyor, deplasmanda yenilmiyor.


 

Trabzonspor çok oluyor!


 

Şampiyonluk puan ortalamasının çok çok üzerinde 2,54 puan ortalaması ile bütün rakiplerine 35 puanlık tarihi fark atmış. Takımda arkadaşlık ve yardımlaşma üst düzeyde. Takım ile taraftar bütünleşmiş. Tecrübeli ve taktisyen bir hocası var.


 

Trabzonspor kazandıkça huzursuz oluyorlar. Psikolojileri ve kimyaları bozuluyor. Önce teknik direktörleri ağzına doluyor Trabzonspor’u sonra İstanbul medyasının tetikçi kalemşörleri.


 

Trabzonspor arayı açtıkça küstahlaşıyorlar ve haftalar geçtikçe daha da küstahlaşacaklar. Son otuz yıldır yaşadıklarımızdan öğrendik “alçaklıkta sınır olmadığını”


 

Açık arıyorlar Trabzonspor’u antipatik göstererek toplumun önüne atmak için.


 

Neymiş efendim Gaziantep maçında hakem Hugo’ya kırmızı kart göstermemiş. Erol Bulut, Gaziantep FK başkanı, İstanbul medyası salyalar akıtıyor.


 

2019-2020 sezonunda Gaziantep’te oynanan maçta tetikçi, eyyamcı VAR hakemleri ile Halis Özkahya Trabzonspor’un son dakikada attığı nizami golü iptal edip Trabzonspor’u şampiyonluktan ederken nerelerdeydiniz?


 

Velevki verilmeyen kırmızı kart ve penaltı konusunda haklı olsunlar. Alacağımıza saysınlar! Senelerdir hakemlerle, şikelerle doğranan Trabzonspor’un Türk futbolundan olan alacağı bir maçla ödenemez.


 

Rahmetli büyük üstad Ferhan Şensoy’un “Pardon” filmini izlemeyen varsa izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Filmde, haksız yere altı yıl üç ay hapis yatırılan Ferhan Şensoy’a “pardon yanlışlık oldu” demişlerdi. Ferhan Şensoy’da kendisini şikâyet eden eniştesini vurduktan sonra bileklerini polise uzatarak “devletten 6 yıl 3 ay alacağım vardı mahsuplaştık, pardon” demişti.


 

Trabzonspor’un Türk futbolundan en az 4 şampiyonluk ve onlarca maç alacağı var. Mahsuplaşmamız çok zor! Pardon!
 

Trabzonspor’un hedef takım olması sebebiyle maça büyük bir motivasyon ve hırsla başlayan Gaziantep, Erol Bulut’dan beklenildiği gibi beşli savunma, üçlü ön libero ile 5-3-2 dizilişiyle ve kontra ataklarla başladı. Onuncu dakikadan itibaren sazı eline alan Trabzonspor, NWakeme’nin önderliğinde akıllı geçiş oyunlarıyla daha ilk yarıda Gaziantep’in fişini çekti.


 

3-0’ın rahatlığı ile ikinci yarı oyunu rölantiye alan Trabzonspor karşısında Gaziantep baskılı oynadı gibi gözükse de bulduğu karambol pozisyonlar dışında organize atakla bir pozisyon bulamadı.


 

Avcı’nın kanatları açık bırakıp merkezi kalabalık tutan oyunu karşısında kanatlardan yapılan ortalarla karamboller oluşması normaldir. Neyse ki Trabzonspor’un hareketli ve atletik stoperleri ile takım savunması sürprize müsaade etmedi.


 

Başta Edgar, Djaniny, Nwakeme ve Siopis olmak üzere takım her alanda bastı, savaştı ve yardımlaştı.


 

Yunanistan’ın Türkiye sınırına 400 metre mesafedeki Tiçero “Türkçe adı Bıdıklı olan” (bıdık= kısa, tıknaz insan) köyünde doğup yolu Trabzonspor ile kesişen ve bize bu kadar benzeyen Köksal baba Siopis’i ayakta alkışlıyorum.


 

Güzel günlerde buluşmak ümidiyle…