Trabzonspor’un temelde bir oyuncu ve kadro sorunu olmadığını öne süren Demirkol şu görüşlere yer verdi: "Hiçbir pozisyon için ‘buraya mutlak bir transfer yapmak lazım’ denemez. Sorun farklı. Karadeniz ekibi, maçı kazanacağına rakibini, taraftarını ve kendisini ikna edemiyor. Beşiktaş maçında 60. dakikaya 3-0 önde girse kimse tam olarak maçı Trabzonspor’un kazanacağına ikna olmaz. İşte sorun bu. Bunu salt ‘Ersun Yanal doğru zamanda doğru değişikliği yapmıyor’ fikriyle açıklamak ne kadar mümkün bilmiyorum. Yanal’ın formda bir dönemini yaşamadığını biliyorum. Fakat sebep bu değil. Çünkü elinizde Burak varsa Sosa, Kucka, Yusuf, Olcay gibi oyunculara sahipseniz, özellikle önde olduğunuz maçlarda kontra golleri bulmanız ve farkı artırmanız normal olandır. Misal Alanya’nın sorunlu savunmasını ikinci yarıda zorlayamamak anlaşılır değil.

 ‘Yıldızların seviyesi yükselmeli’
 Yani rekor kırıyor!’ Trabzonspor’un önde baskı yaptığı skor aradığı anlarda çok büyük bir problemi yok. Problem daha çok yerleşik savunmada ya da ikinci bölgeden çıkarken yapılan top kayıplarında ortaya çıkıyor. İşte düzeltilmesi gereken bu. Kazanılan topların yeniden akına dönüştürülmesi konusunda ilerleme kaydetmek lazım. Bunun için lig standartlarında bundan daha iyi bir orta saha bulmak kolay değil. Gelişme bu alanda sağlanmalı. Dolayısıyla sorun yeni bir 11 yeni bir dizilişle çözülmez. Sorun doğru ikililerin, doğru üçgenlerin kurulmasıyla çözülecek. Ama Alanya maçının 2. yarısındaki top kullanma modeliyle eksik olsa da Beşiktaş’a dayanmak hiç kolay olmayacak. Trabzonspor için fikstürün ne kadar zor olduğu önemli değil. Önemli olan Sosa’nın, Kucka’nın, Yusuf’un Olcay’ın vaat ettiği top kullanma kalitesini yakalamak.

 Kilit adam Sosa
 Bordo-Mavililer’in teknik direktörü Ersun Yanal, uzun uğraşlar sonucunda kadroya katılan Jose Sosa’ya, Beşiktaş maçında özel görev verecek. Siyah-Beyazlılar’ı en yakından tanıyan isim olan 32 yaşındaki oyuncuya sahada serbestlik verecek olan deneyimli çalıştırıcı, aynı zamanda Arjantinli yıldızdan oyunu yönlendirmesini isteyecek.

 ‘Öndeyken rekor kırıyor!’
 Anlamaya çalışalım: 1- Trabzonspor yüzde 70’lerde bir pas başarısı oranıyla oynuyor. Topa ortalama yüzde 55 sahip olsa da pas trafiğini iyi kuramıyorlar. 2- Trabzonspor ligin en fazla faul yapan takımı. Yenik olduğu dakikalarda ortalama 12 faul yapıyor. Maç berabereyken 17... Ancak galipken bu sayı tam 25.5! 3- Ve sonuç olarak Trabzospor topu kullandığı her 22 saniyde bir top kaybediyor. Bu alanda ligin Gençlerbirliği ile birlikte en kötü performansına sahip. (MatchStudy verileri)"

Editör: TE Bilişim