Namoğlu, Trabzonspor- Fenerbahçe maçına Halil Umut Meler’i atayarak, kendi adına en cesur atamasını yaptı. Bu güne kadar nerede zor maç varsa; Çakır, Aydınus veya o kalibrede hakemleri atıyordu. İlk kez bu tavrını bozdu ve yeni bir isme görev verdi. Meler, Avrupa’da emin adımlarla ilerliyor. Kendinden kaynaklanan bir sorun yaşamazsa, çok kısa sürede Türkiye’nin Avrupa’daki 2 numaralı hakemi olacak. Gittiği maçlar, katıldığı seminerler ve UEFA Hakem Kurulu Başkanı Rosetti’nin ona bakışı bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Disiplinde yanlışları var

Meler’in bu sezon performansı vasatın altında. Disiplin uygulamalarında ciddi yanlışlar yapıyor. Gösterdiği ve göstermediği kartlarda bu sezon hiç standardı yok. Beşiktaş-Akhisar maçı göz önündeydi ve çok eleştirildi. Diğer maçları gözlerden uzak kaldı, gündem olmadı. Trabzon atmosferi farklıdır. Maçın Trabzon’da oynanacak olması zorluğu iki katına çıkartıyor. Henüz Meler’in böyle atmosferler için tecrübesi yok. Maçta atmosfer yüksek olursa zorlanması muhtemeldir.

Şimdi tam zamanı

Sezon başından süregelen tavrını sürdürürse, kart uygulamalarından dolayı eleştirilecektir. Elle oynama yorumları da Meler’in diğer sıkıntısı olabilir. Her şeye rağmen bu tarz maçlar için Meler’e görev verme zamanı gelmişti ve Namoğlu bu kez zamanlamayı tutturdu.

Deniz Çoban