Standart yok diyen Deniz Çoban, yazısında; 

"Onyekuru’nun yerde kaldığı pozisyondaki penaltı düdüğüne katılmıyorum. Nagatomo’nun dudaklarından dökülen “f..k off” kelimelerine yorum yapmama gerek var mı? ‘Diagne ikinci sarı kartı görmedi’ diyenlere katılmıyorum. Hakemlerin çok eleştiriliyor olmasının temelinde standartsızlık yatıyor.

Dün bir kez daha gördük ki, hakemlerimizin aynı sezon içinde olmadığı gibi, aynı maç içinde de standardı yok. Aynı ihlallere farklı kararlar veriyorlar. Hakemlerin çok eleştiriliyor olmasının temelinde yatan birkaç etkenden birisi de bu standartsızlık!

Onyekuru’nun yerde kaldığı pozisyondaki penaltı düdüğüne katılmıyorum. Onyekuru rahat bir şekilde gol vuruşunu yapıyor, açıyı kapatmak için çıkan Arda’nın ona bir müdahalesi yok... Topa vuran Onyekuru’nun sol ayağı ile Arda’nın uzanan sağ ayağının küçük bir teması var. Bu teması hisseden Onyekuru daha sonra kendisini bence yere bırakıyor.

Trabzonspor’un penaltı beklediği pozisyonda Marcao’nun Ekuban’ın ayağına bir teması var. Ben ‘penaltı değil’ derken, bir başkası ‘penaltı’ diyebilir. Ancak aynı hakem aynı maç içinde standart kararlar vermek zorundadır. Onyekuru’nun ayağına olan teması penaltı için yeterli gören hakemin, burada da penaltı kararı vermesini beklerdim.

Nagatomo’nun dudaklarından dökülen “f..k off” kelimelerine yorum yapmama gerek var mı? Aynı organizasyonda 2 gün önce benzer söze kırmızı kart çıktı. Eğer standart varsa, burada da kırmızı kart çıkmalıydı.

“Diagne ikinci sarı kartı görmedi” diyenlere katılmıyorum. Rodallega, Diagne’den sıyrılsa karşısında dörtlü Galatasaray savunması bekliyordu ve dengesiz yakalanmamıştı. Ayrıca pas verip net bir gol pozisyonuna sokacağı arkadaşı da yoktu.Sadece önünde birkaç metre boş alan olması, sarı kart için yeterli olamaz. Burada umut vaat eden ataktan söz edemeyiz. Hareket ‘arkadan yapıldı’ diyenlere şunu hatırlatırım: ‘Arkadan yapılan, rakibin sağlığını tehlikeye sokan fauller’e sarı kart gösterilir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim