Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda deplasmanda Balıkesirspor'a 3-1 yenilerek kupaya erken veda eden Trabzonspor, Avrupa maçlarındaki deplasman başarısını Türkiye'de gösteremedi. UEFA Avrupa Ligi ön eleme, play-off ve grup maçlarında oynadığı 5 deplasman maçını kazanan bordo-mavililer, Türkiye'de lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadığı 7 deplasman maçının sadece 1'inden galibiyetle döndü.  

İrlanda'nın Derry City (3-1), Belarus'un Dinamo Minsk (1-0), Arnavutluk'un Kukesi (2-0), Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol (2-1), Polonya'nın Legia Varşova (2-0) olmak üzere 5 deplasman maçını kazanan Karadeniz ekibi, ligde Beşiktaş (2-0), Akhisar Belediyespor (3-0), Kasımpaşa (3-2), Gençlerbirliği (3-2)  deplasmanlarından yenilgi,  Fenerbahçe deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda da Balıkesirspor'a (3-1) mağlup olarak 7 deplasman maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi alan Karadeniz ekibi, tek deplasman galibiyetini ligin 5'inci haftasında Kayserispor (1-0)  karşısında aldı.

-Sahasındaki başarısını da gösteremedi

Trabzonspor, Türkiye'de sahasındaki başarılı sonuçları da deplasmanlarda gösteremedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda en son 17 Şubat'ta geçen sezon ligin 22. haftasında Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden, o tarihten itibaren sahasındaki 13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik alarak 290 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavililer, iç saha galibiyetlerini de dış sahaya yansıtamadı.

İrlanda, Belarus, Arnavutluk, Kıbrıs Rum kesimi, Polonya deplasmanlarından galibiyetle dönen Trabzonspor, bu sezon Türkiye sınırları içerisinde tek deplasman galibiyetini Kayseri'de aldı.