Bordo-Mavili yönetim yoğun mali tablodan çıkış için İstanbul’daki Kartal tesislerini yeniden kiralamanın yanında Türk Telekom ile anlaşmayı erken yenileyip kasayı doldurmak istiyor.

Yönetim, Kartal’dan 10-15 milyon $ gelir beklerken, forma reklamı için Telekom ile sezon sonu bitecek anlaşmayı şimdiden yenileyip 20 milyon TL alıp, maddi krizi aşma peşinde.

80 MİLYON TL’LİK ÖDEME

Trabzon’da kurtuluş projeleri için harekete geçti. 200 milyon TL’lik borç ile kulübe devralan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi, 5 aylık dönemde 80 milyon TL’lik ödemeyi sponsor desteği, yaklaşık 30 milyon TL’lik işadamı hibe yardımı ve borçlanma ile en az zararla atlatırken, ödeme takviminin önümüzdeki aylarda 20-30 milyon TL’lik bir yüklü ödeme daha olması dolayısıyla ‘sırat köprüsünü’ geçmesine rağmen maddi krizi aşmak için yeni arayışlara başladı.

KARŞILIKSIZ ÇEKLER

Yönetim, maddi krizin takıma yapılacak ödemeleri de aksatması, bir çok oyuncuya olduğu gibi kulübün piyasaya verdiği çeklerde de karşılıksız çıkmasıyla sıkıntılar yaşanmasının yanında transfer dönemi için de kaynak yaratılması için bir süredir iki önemli proje için girişimler yaptığı belirtildi. Yönetimin, öncelikle eski Başkan Nuri Albayrak’ın yoğun çabası ile kulübe kazandırılan İstanbul Kartal’daki tesislerin benzin istasyonu şeklinde yeniden kiralanması anlaşmasının yenilenmek için şirket ile görüştüğü, yeni anlaşma ile kulübe yaklaşık 10-15 milyon $’lık kaynak yaratarak adeta derin nefes almayı amaçladığı ifade edildi.

40 MİLYON TL BEKLENTİSİ

Bordo-Mavili yönetimin, diğer önemli kaynak projesi ise Mayıs 2014’te sona erecek olan Türk Telekom ile olan forma reklamı anlaşmasının erkenden yenilenmesi ile kasaya sıcak para girmesini sağlamak olduğu belirtildi. Yönetimin, bu yönde Bakan Erdoğan Bayraktar’ın da desteğiyle Türk Telekom ile anlaşmayı yenileyerek kasaya 20 milyon TL’lik parayı koymayı amaçladığı belirtildi. İki proje ile kasaya 40 milyon TL’lik sıcak para girmesiyle biraz nefes almak isteyen yönetim, bu projeleri kısa sürede sonuçlandırmak amacında. Buarada Yönetim, UEFA’dan gelecek 2.5 milyon EURO’yu da  özellikle oyunculara ödeyerek oyunculara borcu bitirmeye çalışmak istiyor.