Trabzonspor Kulübü eski Divan Başkanı rahmetli Ali Özbak’ın döneminde Trabzonspor Kulübü’ne üye olan 1261 kişinin üyeliğinin yıllar sonra Ahmet Ağaoğlu başkanlığında usulsüz şekilde iptal edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

ÜYELİKLER YASAL İPTAL YASA DIŞI

Divan Kurulu’ndan alınan resmi izin belgesiyle beraber tüzeğe uygun bir şekilde Trabzonspor yönetim kurulunun onayı sonrasında Trabzonspor Kulübü’ne ciddi miktarda ödeme yapan ve 4 yıldır da düzenli olarak Trabzonspor’a yıllık aidatlarını ödeyen üyelerin, yasa dışı şekilde üyeliklerinin iptal edilmesi sonrasında Trabzonspor Kulübü’ne dava açılması halinde ağır yaptırımların olacağı öğrenildi.

BAKANLIK DENETLEDİ MAHKEME KARARINI VERDİ AYNI ÜYELER AĞAOĞLU'NU BAŞKAN SEÇTİ

Bilindiği üzere daha önce bu üyeler, şikayet edilmiş ve sonrasında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturma sonucunda üyeliklerin tamamen kanuna uygun olduğu tespit edilmiş ve 1261 üye İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Ahmet Ağaoğlu’nun başkan seçildiği kongrelerde oy kullanmıştı.

ÜYELERİ DİVAN KURULU VE GENEL KURUL ONAYLADI

Trabzonspor Divan Kurulu’ndan resmi izin belgeli, Trabzonspor Yönetim Kurulu’ndan ve Trabzonspor Genel Kurul’undan onay alınarak yapılan ve devlet tarafından denetlenen, daha sonrasında açılan mahkemece haklı bulunan üyelerin, yasa dışı şekilde iptal edildiğinin açılanması sonrasında Trabzonspor Kulübü Derneği’nin üyelerin itirazı halinde ağır şekilde ceza alabileceği öğrenildi.

DERİN TRABZON YASA DIŞI YOLLARLA İŞ BAŞINDA!

Divan Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Özkan Sümer’in ısrarları üzerine bu yasadışı kararın alındığı öğrenildi.

Trabzonsporlu taraftarlar üyeliklerin iptali üzerine yönetime sert tepki gösterirken şu ifadeler kullandıldı;

 ” Bıkmadınız Trabzonspor’u mahkeme kapılarında süründürmekten. Trabzonspor küçük olsun bizim olsun zihniyetinde olanlar, Trabzonspor hep bizim kalsın diye düşünenler, yıllarca Trabzonspor başkanını seçip, yıllarca başarı elde edemeyenler yine Trabzonspor’a büyük zarar veriyor. Umarız üyeliklerinin iptal edildiği taraftarlar haklarını aramaz ve kulübü mahkemeye vermezler. Çünkü bu olay faturası kulübe çok ağır olur.”

İŞTE ÜYELERİN TAMAMEN RESMİ ŞEKİLDE YAPILDIĞINA DAİR BELGELER