Bordo-Mavililer'in, sezon başında Werder Bremen'den kadrosuna kattığı ve şu anki futboluyla da alkışları toplayan ismi Mehmet Ekici, FANATİK'e konuştu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, Trabzonspor'a geliş süreci, A Milli Takımımız ve Türk futbolu dahil olmak üzere birçok konu hakkında samimi açıklamalar yaptı. İşte karşınızda futbol eğitiminin tamamını Almanya'da alan, ancak Türkiye'yi hayatından hiçbir zaman çıkarmayan Mehmet'in açıklamaları: "Avrupa'da oynarken, Fenerbahçe de dahil, bazı Türk takımlardan teklifler almıştım. Ancak bu konularda artık detaya girmek istemiyorum. Çünkü ben kararımı verdim ve Trabzonspor'a geldim. Bu kulübün bir parçası olduğum için de gurur duyuyorum."

'Adaptasyon kısa sürdü'

"Buraya gelmeden önce Trabzon'da oynamış Ceyhun Gülselam ve Halil Altıntop'tan bilgi aldım. İkisi de, olumlu şeyler söyledi. Zaten Trabzon'u da Almanya'dan takip ediyordum. Çok büyük bir kulüp ve ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. Bu yüzden karar vermek kolay oldu. Pişman da değilim. Hayatım Almanya'da geçmiş ve orada büyümüşüm. Başka bir yere yaşamaya gelince elbette insanın içinde bir korku olur. Ancak ben bu dönemi, Trabzon'da kolay atlattım. Arkadaşlarım ve çevrem bana bu konuda çok yardımcı oldu. Yönetim ve Trabzon insanının sıcaklığıyla da, adaptasyon sürecim kısa sürdü."

'Performansım yükselişe geçti'

"Şimdiye kadar Trabzon'da 12 maçta forma giydim. Süper Lig'e, Avrupa'dan gelip alışmak biraz zaman aldı. O dönemi de artık atlattığımı düşünüyorum. Performansım da her geçen gün artıyor. Avrupa Ligi'nde hedefimiz gruptan çıkmak. Metalist'i de yenip, bunu başaracağız. Her iki kulvarda da hedefimiz, çıktığımız her maçı kazanmak. Buraya şampiyonluklar yaşamaya geldim. Her gün bunun için çalışıyoruz. Trabzon'un, benim de içinde yer aldığım takımla kupa kaldırmasını hayal ediyorum."

'Türk futbolu kolay değil'

"Pozisyon olarak hem forvet arkası hem de orta sahada defansif olarak da oynayabiliyorum. Zaten modern futbolda, çok yönlü olmak lazım. Her iki ayağımı da etkili kullanabilmem, benim için büyük avantaj. Performansımın her geçen gün artıyor. Gerçek gücüme en kısa zamanda ulaşacağım. Türk futbolu gerçekten kolay değil. Avrupa'da da bilinen bir lige sahibiz. Mücadele üst düzeyde. Çok önemli yıldızlar burada oynuyor. Sneijder, Cardozo ve Drogba gibi isimlerin buraya gelmesi, bunun en büyük göstergesi."

'Futbol için en iyi yer burası'

Yıldız oyuncu Özer Hurmacı’nın Galatasaray galibiyetinin ardından, "Pazartesi günü öğrenciler, Bordo-Mavili formalarıyla okullarına gitsin" açıklamasından sonra öğrenciler de Trabzonsporlu futbolculara sürpriz yaptı. Öğretmenler Günü nedeniyle Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Özer Hurmacı ve Mehmet Ekici’yi öğrenciler Trabzonspor formalarıyla karşıladılar.

'Cardozo güven veriyor'

"Oscar Cardozo gibi bir yıldızın Trabzonspor'a gelmesi çok önemli. Böylesine önemli bir yıldızın aramızda olması, herkese güven veriyor. Ondan çok şey öğrenebileceğimizin farkındayız. Kaptanımız Onur Kıvrak’ın ise sakatlığı hepimizi üzdü. Lider bir kaleci ve her zaman takıma olumlu etki yapıyor. Umarım aramıza hemen döner."

'Arda Turan bir markadır'

"Ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden isimlerin başında Arda Turan geliyor. Bana göre Arda ağabey, Türkiye'de bir markadır. Sadece Avrupa değil, tüm dünya onu çok iyi tanıyor. Büyük bir futbolcu. Örnek alınabilecek bir isim. İspanya'nın en önemli takımlarından Atletico Madrid'de oynuyor. İspanya'da bizi başarıyla temsil ediyor. Umarım çok daha iyi yerlere gelir."

'2016 için kapılar kapanmadı'

"Tekrar A Milli Takım'a seçildiğim için çok mutluyum. Ay-Yıldızlı formayı giymek gurur verici. Euro 2016 finalleri için umutsuzluğa kapılmayalım. Kalan maçlarımızı kazanırsak, iddialı duruma geliriz. Hemen umutsuz olmamak gerek. Son dönemde yaşanan saha dışı olayları bir kenara bırakıp, önümüze bakmamız gerekiyor."

'Aslan'ı, Yanal'la yıktık'

"Sezona Vahid Halilhodzic'le başladık, şimdi ise başımızda Ersun Yanal hocamız var. Vahid hocayla ilgili yorum yapmak bana düşmez. Kendisiyle iyi anılarımız oldu. Ondan da önemli şeyler öğrendik. Artık Ersun hocamız bizimle. Kendisiyle ilk kez çalışıyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. Çok pozitif bir enerjiye sahip. Futbol bilgisi çok yüksek. Tek ben değilim, takımdaki herkesin ondan çok şey kapacağını düşünüyorum. Galatasaray'a karşı 3-0 galip geldik ve onun da katkısı büyüktü. İlk 20 dakika rakip oyunun hakimiydi. Sonrasında gerçek futbolumuzu sahaya yansıttık ve hak ettiğimiz bir 3 puan aldık."

'Bizi kimse tutamaz'

"Hocamızın bize sahada verdiği özgüven, bunu başarmamızda büyük katkı sağladı. Ayrıca taraftarlara da çok teşekkür ediyorum. Kolay bir dönem geçirmedik ama hep sabırlı oldular, bizi desteklediler. Onlar yanımızda olduğu sürece, bizi kimse tutamaz."

Mehmet Ekici'den inciler...

- Türkiye'ye geldikten sonra kendime araba aldım. İnanın Almanya'da yarı fiyatına!
- Eve gittiğimde futbolla ilgilenmiyorum. Sonuçta her gün futbolun içindeyiz, hep onu konuşursak, kafayı boşaltamayız.
- Hayatta hep herkesin iyiliğini düşünüyorum. Herkesi kendim gibi görmeye çalışıyorum. Bencil olmayı hiç sevmem.
- Trabzon'a geldikten sonra mısır ekmeği ve hamsi vazgeçilmezlerim arasında. Ancak annemin de harika yemekler yaptığını söylemem gerek.
- Almanya'da doğup, büyümeme rağmen yabancı müzik dinlemiyorum. Müzik tercihim hep Türkçe şarkılardan yana.

Fanatik / M. ÇAĞRI DAVRAN
Editör: TE Bilişim