Korkunun ecele faydası olmaz diye boşuna dememiş büyüklerimiz..

Hafta içi Abdullah Avcı, eksikler bahanemiz olmayacak, biz Trabzonspor’uz demişti..

Birde baktık ki, eksiğinden çok fazlası var..

Bir takımda, takımdaşlık  varsa eksikler asla bahane olamaz..

Sahiden de, hele ki, üç as kalecisinin aynı anda kadroda olmaması kaç takımın başına gelir diye düşünüyorken, gencecik bir evladımız sanki ‘ kırk yıldır ‘ bu takımın kalesinde varmışçasına, çıkıp, alnının akıyla kalesini koruyor..

Allah nazarlardan saklasın, Türk futbolu Trabzonspor sayesinde yine harika sporcular kazandı..

Hem Faruk Can hem Kâğan Moradaoğlu evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum..

Allah yollarını açık eyleyip, futbol şanslarını daimi eylesin, tüm gençlerimizin..

Evet, rakibinde eksiklerinin olduğu, yine de Trabzonspor’a her daim ters gelen bir rakiple, deplasmanda karşılaşmak,  Trabzonspor’un belkemiği Uğurcan – Erce, Nweakeme, Marlon gibi eksikler, Bordo - Mavililerin zirvedeki hikayesinin bundan sonra nasıl seyredeceğinin sonucu merakla beklenen  bir karşılaşmaydı hiç kuşku yok ki..

Oyun açıkçası, özelikle pozisyon anlamında kısır geçti diye  düşünebiliriz Trabzonspor adına..

Fakat,....

Oyun kontrolü her şeye rağmen taktik disiplininden kopmayan Trabzonspor’un kontrolünde geçti..

İkinci yarıya her ne kadar M.Başakşehirspor biraz daha etkin başlasa da, rakibin en ciddi gol girişiminin genç Kağan’ın ayaklarında erimesi zaten oyunun tümünde  Trabzonspor’un dominant kaldığının bir kanıtı olsa gerek(!)

Günün sonunda; puana öyle yada böyle şiddetle ihtiyacı olan son Şampiyon Başakşehir karşısında hem çok değerli bir üç puan alıp hem de şeytanın bacağını kırmak Trabzonspor’a hele ki hafta boyunca bir çoğu spontane gelişen negatif gelişmeleri de bertaraf etmesine neden oldu..

Abdullah hoca ile yeni rekorlara koşarken, özellikle kazanma odaklı bir rotaya giren Trabzonspor, bir kere daha küllerinden yeniden doğup, zirvedeki diğer rakiplerininde hesaplarını alt üst etti..

Ve en elzemide “ Türk futbolu  Trabzonspor olmadan gerçek anlamını  asla bulamaz “ gerçeği de bugün her yönüyle bir kere daha kanıtlanmıştır..

Kazanma alışkanlığı ve sistemin her hafta takım üzerindeki gelişimi as yedek farkı gözetmeksizin  tıkır tıkır işlemesi Trabzonspor’un zirvenin dört ortağından biri olmasını perçinledi diye düşünüyorum, özellikle bu alınan altın değerindeki galibiyetle...

Yedide yedi yapan Abdullah Avcı ve öğrencilerinin,  sekizde sekiz yapacaklarına dair  inancı içimizde yeşerten bu güzel birlikteliğin sürmesi temennilerimle."

Yüzü güzel, golü güzel Yusuf..
Harika bir iş çıkardın, attığın gol, bir golden çok ötesi..
Yılmadın ve çalışmalarının semeresini almaya başladın..
Bu şekilde devam...

Hasan Akbaş

Haberts.com