Görüşmelerini de bu anlaşma çerçevesinde yürüten yönetim, opsiyon hakkını kullanması halinde otomatik olarak oyuncuyla 2019-20, 2020-21 ve 2021-22 için anlaşma yapmış olacak ve her bir sezon için 750 bin euro garanti ücret ödeyecek. 225 bin euro da menajerlik ücreti var.

EKUBAN YENİDEN DOĞDU
Leeds United'da 21 maçta 2 gol atabilen 24 yaşındaki forvet, Trabzonspor'da kendini buldu.
İngiltere Championship ekibi Leeds United'da 21 maçta 2 gol atarak beklenen patlamayı yapamayan Ekuban, Trabzonspor'da çıkışa geçti. Süper Lig'in ilk yarısında Burak ve Rodallega'nın arkasında yedek bekleyen 24 yaşındaki futbolcu, Ünal Karaman'ın en iyi yedek oyuncularından birisi durumundaydı. İlk devrede ilk 11'de sahaya çıkmayan Gana asıllı İtalyan, oyuna sonradan girdiği bölümlerde ise 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi, başarılı oldu.

Ekuban, ikinci devrede ise takımın değişmezi durumunda. Nwakaeme ve Rodallega ile iyi bir uyum yakalayan başarılı santrfor, ligin ikinci yarısında 1 gol ve 1 asistle oynadı. Toplamda 4 gol ve 2 asisti bulunan yıldız oyuncu, 8 maçtır suskun olsa da rakip savunmaya zor anlar yaşatması ve etkili bir görüntü çizmesi nedeniyle Karaman'dan tam not aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 gol kaydeden Ekuban, Gana Milli Takımı'na da ilk kez çağrıldı.

KAZANMA ALIŞKANLIĞI
Trabzonspor'un son haftalardaki çıkışında bazı oyuncuların bireysel performansı önemli rol oynadı. Bu çıkış da Karadeniz ekibini Avrupa yarışında iddialı konuma getirdi. Ama şu da bir gerçek ki Trabzonspor kötü futbol oynarken de kazanmayı da alışkanlık haline getirmeye başladı. Bu çok önemli. Şampiyonluk yarışında ya da hedefe varma da kazanmayı alışkanlık haline getirmek de bir meziyettir. Bu alışkanlığı kazandığı için Trabzonspor'un iyi yolda olduğunu düşünüyorum. -Mini yorum Necmi Perekli

RAKAMLARIN DİLİ
12 Ligde 12 haftada 18 gol yiyen Onur, maç başına 1.50, 12 lig maçında 13 gol yiyen Uğurcan ise maç başına gol ortalaması 1.08 ile oynadı.
60 Dakika bazında değerlendirildiğinde Onur her 60 dakikada bir, Uğurcan Çakır ise her 83 dakikada bir kalesinde gol gördü.
4 Trabzon'un 22 yaşındaki eldiveni Uğurcan Çakır, bu sezon forma giydiği 12 maçın 4'ünde kalesini gole kapadı..