Trabzonspor’a geliş sürecini nasıl değerlendiriyor: 

“Geldiğim nokta itibariyle gayet mutluyum. Geldiğimde takıma yardımcı olmaya ve katkı sunmaya gelmiştim. Önümde Burak ve Rodallega vardı. Biri ayrıldı ve şu anda Rodallega ile devam ediyoruz. Geldiğim nokta itibariyle mutluyum ve böyle de sürmesini istiyorum” dedi. 

Performansında ki artışı neye bağlıyor?
Arkadaşlarımla beraber özgüven yaratıyoruz. en önemli nokta bu. Sistemin parçası haline geldiğinizde ki ilk başta var olan sisteme ayak uydurmaya çalışıyorsunuz. Sisteme ayak uydurduğunuzda daha kolay oluyor. Bunun etkisini görüyoruz. 

Takım içinde aile ortamı var ve bunun etkisi görülüyor mu?
Böyle bir ortam olması önemli. İlk önce aile ortamı oluşturmazsanız ne büyük takım ne de başarılı olabilirsiniz. Bulunduğumuz pozisyona bakarsanız aile ortamına borçlu olduğumuzu sizde görebilirsiniz… 

İngiliz taraftarlara ne söylemek ister?
Çok fazla bir şey yok. Futbol böyle bir oyun. Bir yıl dünyanın en iyisi, sonra ki yıl gezegendeki en kötüsü diyebilirler. O süreçte yaşadığım sakatlıklar ve geri döndüğümde aldığım kararlar olarak sıkıntılar yaşadım. Doğru kullanamadım. Bu yıl o özgüveni sağladım ve sürekliliği sağladığım için çok mutluyum… 

Gana Milli Takımına seçilmesi! 
Benim için duygu dolu anlardı. Büyük babam, kendisiyle ne zaman konuşsak, milli takıma ne zaman geleceksin diye sorardı. Benim için gerçekleşen rüya. Gerçekten çok mutlu olmuştum. İtalya’yı seçmemekle alakalı Tony’de aynı şeyleri ifade ediyor. Gana’dan daha çok İtalyan olduğumu söyler. Ben kendimi biraz daha Ganalı olduğumu hissediyorum. Başka bir karar alsaydım kendi köklerime kendi geçmişimize ihanet etmiş olurdum. 

Annesi vefat ettikten sonra geldi burada gol attı. Gana milli takımına da seçildikten sonra Annesi de onunla gurur duyardı! Neler söylemek ister.. 
3-4 yıl önce annemle konuştuğumda kendisinin bana söylediği bir şey vardı. Gidebilirsin evden giderebilirsin ama hayallerini gerçekleştir. Haylalerimi gerçekleştirmekte yukarda göz yüzünde beni izliyorsa benme gurur duyuyordur.. 

TAKIMDA KALMAKİ İSTİYOR MU? 
TABİKİ KALmak isterim. Benim ilk tercihim Trabzonspor.. Bu sene en önemli hedeflerimizden biri kupaydı. Maalesef istediğimizi gerçekleştiremedik. Bu sene 3 yerde birden yer alırsak neden olmasın. Bu beni çok mutlu eder. Ama ilk tercihim Trabzonspor…