Spor Toto Süper Lig 18. haftasın Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor, karşılaşma boyunca üstün götürdüğü maçı son dakikalarda yediği golle 1-1'lik beraberlikle tamamladı.

Ev sahibi ekip Trabzonspor, genç futbolcusu Emre Güral'ın 15. dakikada ceza sahası dışından yaptığı harika vuruşla 1-0 öne geçti. Soyunma odasına 1-0 önde giden Trabzonspor, birçok kez farkı açma fırsatını ele geçirse de kaleci Tolga Zengin'i geçmeyi başaramadı.

Karşılaşma boyunca Trabzonspor karşısında fazla varlık gösteremeyen Beşiktaş ise 85. dakikada kullanılan bir kornerden golü buldu. Atiba'nın kafa vuruşu sonrası dönen topu tamamlayan Almeida, 85. dakikada Beşiktaş'ı beraberliğe taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Beşiktaş bu sonucun ardından 30, Trabzonspor ise 28 puana yükseldi. Beşiktaş haftaya K. Erciyesspor'u ağırlarken Trabznspor Ç. Rizespor'a konuk olacak.

AKÇAY'DAN BEKLENEN KADRO

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Beşiktaş maçında beklenen kadroyu sahaya sürdü. Ligin ilk yarısının son haftalarında attığı gollerle dikkat çeken ve Antalya kampında da başarılı bir performans sergileyen Emre Güral, bordo mavili takımda bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkarken, Henrique'de bu sezon ilk kez bir lig maçında yedek kulübesine oturdu.

TRİBÜNLER DOLDU

Trabzonspor taraftarları Beşiktaş maçı için satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti. Maç için Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na akın eden bordo mavili taraftarlar, misafir takım tribünleri dahil stadın tamamını doldurdu. Taraftarlar, "Bu tarlayı süremezsin Aziz'im" yazılı pankartta astı.

TEK GOL EMRE GÜRAL'DAN

Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisi Avni Aker Stadı'nda oynandı. Oldukça tempolu başlayan maçta ev sahibi ekip Trabzonspor, taraftarı önünde istekli futboluyla dikkat çekti. Bordo mavili ekip maçın başındaki bu etkili oyununun meyvesini 15. dakikada Emre Güral'ın kaydettiği golle aldı. Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçen Trabzonspor devreyi bu skorla kapatırken siyah beyazlılar ise ilk yarıda etkili bir futbol sergileyemedi.

ALMEIDA FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU

Trabzonspor karşısında bir türlü sahaya üstünlüğünü koyamayan Beşiktaş, son dakikalara girilirken sürpriz bir gol attı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Atiba'nın müthiş kafa vuruşunu kaleci Onur güçlükle çıkardı. Ancak dönen topu çizgi üzerinde Almeida tamamlayınca Beşiktaş 85. dakikada 1-1'lik beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olamyınca mücadele bu skorla sona erdi.