Eski futbolcu ve Spor Yorumcusu Erman Özgür, Çaykur Rizespor- Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi. Özgür, "Maçın ilk yarısı boğuşma gibi geçti. Ömür'ün attığı golden sonra bir fitil ateşlendi. Kaybedecek bir şeyi kalmamış takımlardan böyle reaksiyonlar görebilirsiniz özellikle de Süper Lig'de. Rizesporlu Joel Pohjanpalo rakiplerini hataya zorlamayı başaran bir futbolcu oldu. Penaltılar konusunda Denswill'in eline çarpı olarak söylenen pozisyondan pek emin değilim ama hoca net şekilde gördüyse saygı duymak lazım, onun dışında kalan pozisyonlar benim için de net şekilde penaltıydı. Trabzonspor öne geçtiğinde, penaltıdan dahi olsa kalesinde kalesinde 3 gol görüyorsa savunma planlamasını tekrar gözden geçirecektir. Çünkü Trabzonspor bizi buna alıştırmadı hele de Abdullah Avcı'nın olduğu Trabzonspor için daha da şaşırdığımız bir durum" dedi.

Trabzonspor'un en erken şampiyonluk hedefini belirlemesinin takıma nasıl bir etki ettiğini de yorumlayan Özgür, "Bence bu hedef takımın skor 2-2'ken gereğinden fazla öne çıkmasına neden oldu. Bence o lartlarda 1 puanda iyi bir kazanım olurdu. Çünkü Rizespor'un kaybeden hiçbir seyi yok. Savunma konsantrasyonlarında Trabzonspor sorun yaşadı. Hücumda çok öen çıktı. Vitor ve Edgar'dan sonra böyle hatalar bana normal gelmiyor. Nwakaeme çok ağır kaldı. Bu kadar çok bireysel hayatların yapıldığı bir maçta da puan kazanmak çok zor olurdu zaten."

Çok romantik bakmaya gerek yok diyen başarılı yorumcu, "Trabzonspor bu ipi göğüsleyecektir. Rakiplerin üzerinden hesap yapması gerektiren bir durum yok. O yüzden böyle romantik hesaplar yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu sezon iki kez yenildi Trabzonspor birinde kendi oyuncuna çarptı birinde zemin gerçekten kötüydü ve bireysel hatalar çoktu. Zemin bu kadar kötü olmasa Trabzonspor bu kadar hata yapar mıydı bilemiyorum. Bunda biraz futbol şanssızlığı da var. Ama Karadeniz Derbileri puan durumu ne olursa olsun önemlidir. Bu yenilgi ne oyuncuların ne de hocanın kredisinden yer. Sadece ders çıkartılması gereken bir yenilgi" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim