Erman Özgür, Fanatik Gazetesi'nde yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi;

''Trabzonspor şampiyonluk yarışında bu kadar çok rakibi olmasına rağmen bir adım önde. Her şeyden önce 14 yabancılı sistemde profesyonellik adı altında kazanıp kaybetmeyi önemsemeyen yabancı oyunculara değil, takımı sahiplenmiş, şehirle bütünleşmiş ve alınan her sonucu takımıyla beraber yaşayan yabancılara sahip.

Maç trafiği hafifledi

Bu işin hakkını önce Ünal Karaman’a vererek devam edelim. İlk yarıya göre kısıtlı kadro yerini alternatifli kadroya bıraktı. Maç trafiği hafifledi ama daha önemlisi Ndiaye, Da Costa ve Guilherme’nin katılımları ile forma rekabeti de başladı.

Kader adamları çok

İyi oyundan çok, maçları kazanmanın önemli olduğu haftalarda Sörloth, Sosa, Nwakaeme ve Sturridge gibi maçların kaderini belirleyecek oyuncuların ciddi sakatlıkları yok. Ekuban ve Abdülkadir Ömür döndü.

Fikstür sana bağlı...

Fikstür avantajı konusu ise tamamen senin maçlara hazır olup olmadığınla orantılı. Bana göre Hüseyin Çimşir de şimdiye kadar kendisine kalan iyi mirasın hakkını veren hamleleri ile dikkat çekiyor. Sonuçta hasreti bitirmek için bütün koşullar mevcut. Gerisi tamamen oyuncuların şampiyonluğu ne kadar istediğine kalıyor. Yani ‘o sene, bu sene’ olabilir.''