Bordo-mavililerin farklı takımlara kiraladığı futbolcular arasında özellikle genç isimler bulunurken, yönetimi en çok düşündürenler ise Gaziantepspor'dan Muhammet Demir, Musa Nizam ve Sefa Yılmaz ile Osmanlıspor'da forma giyen Aykut Demir. 

Gelecek sezon kutlayacağı 50. yılına güçlü bir kadroyla girip, şampiyon olmak isteyen Trabzonspor, bir yandan transfer görüşmelerini sürdürürken, bir diğer yandan da kiralık gönderdiği futbolcuları elinden çıkarmak için formül arıyor. Bordo-mavililer, UEFA Fair Play kriterlerine göre bu isimlerin çoğuyla yolları ayırmak durumunda. 

Gelecek sezon 50. yılını kutlayacak olan ve şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor, bir yandan kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uygun hareket etmek durumunda. Bordo-mavililer, UEFA’nın yaptırımları doğrultusunda gelecek sezon da kadrosunu 25 futbolcuyla sınırlamak zorunda. Transfer edeceği futbolcularla ön görüşmelerini sürdüren Karadeniz ekibinde sezon başında ve devre arasında kiralık gönderilen oyuncularla ilgili belirsizlik sürüyor. 

KADRODA 39 FUTBOLCU OLACAK! 

Bordo-mavililerin farklı takımlara kiraladığı futbolcular arasında özellikle genç isimler bulunurken, yönetimi en çok düşündürenler ise Gaziantepspor'dan Muhammet Demir, Musa Nizam ve Sefa Yılmaz ile Osmanlıspor'da forma giyen Aykut Demir. Bu oyuncuların performanslarını yeterli bulmayan teknik ekibin, geri dönüşlerine sıcak bakmadığı öğrenildi. Sezon sonunda toplam 15 futbolcusu dönecek bordo-mavililer, ilk etapta bu oyuncuları yeniden kiralama veya göndermeye çalışacak. UEFA Finansal Fair Play kriterlerine göre kadrosunda maksimum 25 futbolcu bulundurmak zorunluluğu olan Trabzonspor’da, şu anda sözleşmesi devam eden 24 futbolcu yer alıyor. Toplam 15 futbolcusu çeşitli kulüplerde kiralık olarak forma giyen bordo-mavililerde bu futbolcuların geri dönmesiyle yeni sezon öncesinde kadro 39 kişi olacak. 

Yapılan planlamayla kadroya yeni katılacak futbolcularla birlikte kamp kadrosunda yer alacak futbolcuların sayısının 45 civarında olması beklenirken, sezon başlayana kadar Trabzonspor’un bu sayıyı 25’e düşürme zorunluluğu var. 

Editör: TE Bilişim