Trabzonspor'un resmi siteden açıklama yaparak tepki gösterdiği teknik direktör Ersun Yanal bordo mavili yönetime sosyal medyadan yanıt verdi.

Yanal yayınladığı mesajda özellikle Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür üzerinde emeği olduğunu ve onları oynatarak kendisinin geliştirdiğini ayrıca bir çok futbolcuyu bordo mavililere kazandırdığını sötledi.

Yanal açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

İşim dışındaki konularda açıklama yapmamak prensibimdir. 28 yıllık kariyerimde şimdiye kadar hiç Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurmadım, hatta hakedişlerimden bile fedarkarlık ettim. Trabzonspor ile olan bu sürecin çözümlenebilmesi için de tüm çabamı ve iyi niyetimi sergiledim. Ancak aynı tavrı görmedim.

Trabzon futbolu tüm hızı, değişkenliği ve stratejilerinin hayata yansıdığı bir iklimdir. Çalıştığım her kulüp gibi Trabzonspor'da . bulunduğum her üç sezonda da ekibimle birlikte tüm coşkum, geliştirme isteğim ve güzel futbol oynatma arzumla, tam konsantre şekilde görevimi yerine getirdim.

Tüm kamuoyunun kariyerim boyunca izlediği ve bildiği isimleri sayarak sizleri yormak istemesem de, Trabzonspor özelinde bir özet yapma gerekliliği hissediyorum: Trabzonspor'a geldiğim ilk sezonda Onur Kıvrak, Selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Ceyhun Gülselam, Cale, Colman, Gökhan Ünal, Alanzinho, Burak Yılmaz gibi birbirinden değerli oyuncuları kulübe kazandırıp adından söz ettiren bir futbol oynayarak lige damga vurduğumuz aşikardır.  Bu kaliteli kadro, güzel bir oyun ortaya koyarak bir sonraki sezonda da etkinliğini göstermiştir.

Bundan sonraki dönemde Trabzonspor'da tekrar yer aldığımızda transfer ettirdiğimiz  Okay Yokuşlu, İspanya Celta Vigo takımına satılarak 6 Milyon Euroluk büyük bir bedel kazandırdı. Şu anda kamuoyunda transfer edilmeleri halinde Trabzonspor'a katkıları hesaplanan Abdulkadir Mür ile Yusuf Yazıcı'yı geliştirmekten de kariyerimdeki pek çok oyuncu gibi gurur duyuyporum. Her ne kadar bir takım Trabzon basın mensubu " bu oyuncular zaten biliniyordu, oynarlardı" gibi söylemlerle, emeğimizi gölgelemeye çalışıyor olsa da hatırlatmak isterim ki oynaması veklenerek transfer edilen, derinliği olan bir çok oyuncunun bulunduğu kadroda Yusuf ve Abdulkadir gibi gencecik  oyuncuları böyle büyük camialarda  sürekli oynatmak cesaret ve sorumluluk ister.

Hukukun üstünlüğünü vurguladığımız bu günlerde, sözleşmemizde yer alan hak edişimizi vermeyen kulüpiçin yargının vermiş olduğu kararı tartışmayı yersiz ve anlamsız buluyorum. Ayrıca söz konusu süreç 1.5 yıl önceki alacaklarıma ilişkin olup, kamuoyunda yaratılmaya çalışılan tazminat algısını da üzülerek izlemekteyim.

Tarafıma ve ekibime karşı yürütülen karalama kampaynasının da saygı çerçevesinin dışına taştığını görmekteyim. Bir takımda istenen neticeleri alabilmek için işinde uzman, geniş bir ekip paylaşımı arasında oluşan ahenk önemlidir. Trabzonspor'da uzun yıllardır bu ahengin bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadığını hüzünle izlemekteyim. Umarım en kısa sürede Trabzonspor camiası da oyuncu, teknik ekip, yönetim, medya ve taraftarlarıyla yakalayacağı ahenk ile özlediği sonuçlara ulaşır ve hedefledikleri başarıları ard arda tekrarlar. Kamuoyuna saygıyla sunarım.