Teknik patron Ersun Yanal, Akhisar maçı için oyuncularına motivasyon konuşması yaptı: Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nı birlikte götüreceğiz. Herkes özverili olsun

Yaptığı flaş transferlere rağmen halen hedeflediği yerde olmayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 2. maçında sahasında konuk edeceği Akhisar Belediyespor karşısında kazaya uğramak istemiyor. Süper Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 gün ara ile maç yapan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, üst üste oynanan maçlara oyuncularını motive etmek için büyük bir çaba harcıyor. Farklı havada ve atmosferde oynanan maçlar nedeniyle oyuncularından yaşanan değişimlere uyum sağlamaları için daha çok özverili olmalarını isteyen deneyimli teknik adam, 3 hedefi kovalayacak motivasyonu sağlamaları gerektiğini belirtiyor. Akhisar'ın iyi bir takım olduğuna dikkat çeken Yanal, müsabaka yoğunluğuna uyum sağlama adına bu maçın önemli bir sınav olacağını vurguladı. 

YANAL'IN CARDOZO PLANI 
Bu arada Yanal, son haftalarda çok fazla topla buluşamayan Cardozo'yu daha aktif hale getirecek taktik bir plan yaptı. Kanatlardan gelen orta sayısını artırmak için orta saha oyuncularıyla özel çalışmalar yapan tecrübeli hoca, savunmada kanatlarda görev yapan oyunculardan da sık sık ataklara katkı yapmalarını istedi. Çaykur Rizespor ile oynanan son maçta etkisiz bir görüntü ortaya koyan Cardozo'dan da, kendisini daha çok göstermesini isteyen tecrübeli teknik adam antrenmanlarda çift forvetli sistemi de deniyor.