Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun "Şampiyon olmamızda payı çok büyük" dediği Asbaşkan Ertuğrul Doğan, açıklamalar yaptı. Doğan Nwakaeme'nin son durumuyla ilgili ise teklif yaptıklarını son kararın Nwakaeme'de olduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİR TAKIMI

Trabzonspor camiası yaşadığımız şampiyonluk sürecinde gerçekten gücünü, birlikteliğini tam anlamıyla ortaya koydu. Eski yönetimler, eski başkanlar, önde gelen iş adamlarımız, camiamızın büyükleri, yönetimimiz, Abdullah Avcı hocamız ve Başkanımız Ahmet Ağaoğlu. Başkanımız Ağaoğlu bu işte çok büyük bir pay sahibi. Aslında yıllardan beri taraftarımız gerçekten inanılmaz bir sevgi yumağı ortaya çıkardı. Dünyanın en büyük şehir takımı olduğumuzu bence tüm dünyaya gösterdik. Bu bizim için önemliydi. Taraftarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

HER MAÇI KAZANAMAYIZ

İçimdeki taraftar duygusunu hiç atamıyorum. Atmak da istemiyorum. Bu şekilde davrandık ve sonuçları da aldık zaten. Bizim hocamıza, takımımıza güvenimiz tamdı. Ben de Trabzon'da büyüdüm, 41 yılımı oraya verdim. Bozulmadım, üzülmedim, gücenmedim ve onları anlıyorum. Ama artık o da bitti. Sonuçta bir takım çıktığı her maçı alamaz, futbol bu değil.

TÜM HATALARI TAHTAYA YAZDIK

Eskiye dönük bütün yılları inceledik. 'Trabzonspor hangi yılda niye şampiyon olamadı?', 'Ne gibi hatalar yapıldı?' baktık. Yani kimseyi suçlama anlamında bunu söylemiyorum bunu. Biz de öz eleştiri yaptık. Çünkü biz de şampiyonluğu kaybettik. Biz nerede yanlış yaptık, nasıl daha iyi yapabilirdik, başkanımız ile hepsini tahtaya yazdık. Çok ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın belirli bir kısmından sonra hocamız da dahil oldu. Zaten teknik, taktik konularda tek sorumlu kendisi. O da bize güzel yol gösterdi. Kendisi ve yardımcıları inanılmaz çalıştı.

NWAKAEME'NİN KENDİSİ BİLİR

Maaş skalamız var ve en üst noktadan (Hamsik'in maaşı) teklif yaptık. İsterse kalır, isterse kalmaz. Ama biz kalmasını isteriz. Çünkü çok beyefendi bir oyuncu. Geldiği andan itibarin hiçbir sorun çıkarmadı. Hocamız da onunla ilgili görüşlerini aktardı. Ama hiç kimse Trabzonspor'dan önemli değil. Buna biz de dahiliz.

YABANCILAR ÇOK ŞAŞIRDI

"En büyük teşekkür taraftara. Bu senenin başından sonuna kadar her anlamda yanımızda oldular. Maça girememelerine rağmen otelin önünde beklediler. Trabzon'daki maçlar zaten panayır ortamında geçti. Takımın kötü gününde havalimanına gelip destek verdiler. Bu yabancı oyuncular arasında çok konuşulan bir şey. Hayatlarında böyle bir şey hiç görmemişler. (Sabah)