Hacısalihoğlu, koltuğu sallandığı gündeme gelen Ünal Karaman konusunda da net konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor olması gerekenden daha iddialı başladı"

Trabzonspor, biraz da basının teşvikiyle bu sene olması gerekenden daha iddialı başladı. Bu arada şanssızlıklar yaşadı. Sakatlıklar dikkat çekti. Almak istediği oyuncuları alamadı, Yusuf Yazıcı gibi ayrılıklar oldu. Kadroda düşünülen planlama bozuldu. Ligde bir takım şanssızlıklar yaşadı.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor'un hedefi her zaman zirvedir"

Sadece Trabzonspor değil, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray da şanssızlıklar yaşadı. Trabzonspor başarıya şartlandı. O açıdan hayal kırıklığı yaşandı ama umutsuzluğa kapılmamak lazım. Trabzonspor, lige çıktığı andan itibaren hep zirve mücadelesi verdi. Trabzonspor’un her zaman hedefi zirvedir. Zirveden kasıt; ilk 4 içinde yer almak. Diğer rakipleri de aynı hedefle lige başlıyor.

Yaşanan sakatlıklarla ilgili ne düşünüyor?

Abdülkadir ve Ekuban bu sezonun en flaş isimleri. Takımı sürükleyen oyunculardı. Diğer oyuncular da onlara ayak uyduruyordu. Ligin hemen başında bu sakatlıkların olması ve alternatiflerinin olmaması dezavantaj. Takım 11 kişi sahaya çıkacak. Beşiktaş’ta da problemler var. En büyük problem; mali sorunlar tabi ki. Ekonomik sorunlar için köklü bir sorun bulunmadı. Sorunlar ertelendi diye düşünüyorum. Şu anda bu sıkıntı yaşanmadan, şanssızlık ve hakem hatalarıyla uğraşıyor Trabzonspor.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Ünal Karaman ile bu aşamada yolları ayırmak acemilik olur"

Ünal Karaman’ın bu sezonu mutlaka tamamlaması gerekir. Çok istisnai durumlar dışında teknik adam değişikliği yapılıyorsa bu zarar verir. Henüz sezonun başındayken, Trabzonspor’u bilen bir teknik adamla yolları ayırmak acemilik olur.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Sturrdige ve Obi Mikel gibi oyuncular eski performansında olsa gelmez"

Sturridge gibi oyuncular daha önce de geldi. Trabzonspor camiası ile uyuşmadı. Kuvvetli oyuncular istiyor Trabzonspor. Trabzonspor, futbolu çok umursamayan oyuncuları sevmiyor. Bu tipteki oyuncuların örnekleri çok. Büyük paralarla aldığımız oyuncular var. Milan’da, Liverpool’da oynamış deniliyor. O performanslarını zaten korusalar, Türkiye’ye gelmez, Trabzonspor’a hiç gelmezler. Ya da Trabzonspor o oyuncuyu getirmek için gerekli parayı veremez.

"Transfer yaparken iyi tespit yapmak lazım"

Trabzonspor’a her gelen oyuncu hayal kırıklığı yaratarak geri dönüyor. Transferi yaparken, Trabzonspor’a ne tarz bir oyuncu lazım ona bakmak lazım. Bu iş artık seyirci memnuniyetine döndü. Çok yüksek oranda tepkiler oluyor, yönetimler, hocalar değişiyor. Transfer yaparken iyi tespit etmek lazım. Trabzonspor, aynı hatayı yapıyor.