Büyük bir sürpriz olmazsa Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Tamer Tuna olacak. Özkan Sümer’in Tuna’yı seçmesinin en önemli nedeni kendi başkanlığı döneminde futbolcusu olan genç teknik adamın futbol bilgisine çok güvenmesi. Tuna’yla yaptığı görüşmede Sümer, ''sana zaman zaman öneriler sunacağım, ikazlar yapacağım'' ifadelerini kullandı.

''Tamer Tuna takımı Güneş'e hazırlayacak'' iddiası

Tamer Tuna’nın seçilmesinde Şenol Güneş’in Hayrettin Hacısalihoğlu’na verdiği onay dikkati çekerken bu onay da farklı bir yere bağlandı. Yerel basının önemli isimleri, ''Şenol Güneş’in sözleşmesi bitiyor. Fikret Orman’ın da verdiği söze bakılırsa son sezonu… Orman olmazsa Şenol Güneş, Beşiktaş’ta devam etmez. Bu da Güneş’in Trabzonspor’a döneceği anlamına gelir. Belki başkan, belki CEO, belki de hoca. Güneş kendi oyun stratejisini benimseyen Tuna’yı bu yüzden onayladı'' iddiasını gündeme getirdiler.

Fatih Tekke ''asilik yapar'' diye istenmedi

Bu arada uzun süre Fatih Tekke ismi gündemde kalırken genç teknik adamın asi davranışları olacağını iddiasıyla veto yediği bildirildi. Yönetim içinde Tekke’ye daha sıcak bakıldığı ama ilerleyen dönemde Özkan Sümer’i dinlemekte zorlanacağı, bu yüzden de yönetimsel anlamda ayrılıklar olabileceği için Tekke ismi geri planda kaldı.

Kaynak: Fotospor

Editör: TE Bilişim