Ankaragücü’ne 2 - 1 mağlup olan Galatasara’da Fatih Terim, Trabzonspor - Fenerbahçe maçını hatırlatarak VAR hakemi Cüneyt Çakır’a yüklendi.
 
Fatih Terim, “Cüneyt Çakır devamlı VAR hakemi midir? İki gün evvel yapmadı mı? Türkiye'de hakem mi kalmadı? Bu maçın önemi ne? Biz bunları çok yaşadık. Allah'a şükür hepsinden altından da kalktık bugüne kadar. Yarış devam ediyor. TFF ve kurullarıyla ilgili duygularımı biliyorsunuz zaten. Bir daha aktarmama gerek yok." diye konuştu.
Terim, “Ben de geldim seyrettim, maçta da hemen koydular, seyrettim. Bu tip pozisyonlara dirsek diyorsanız çok oyunun atılması lazım. Oyun oynanmaz. İki hafta önce kafasına dört dikiş yiyen Luyindama'nın pozisyonuna kırmızı verilmedi. Beşiktaş maçında Diagne'nin kırmızı! Caner'in Mustafa'ya attığı dirseğe bakın! Kırmızı var mı? Yok! Bize diyorsunuz 'Şiddeti yeterli değil' İstediğiniz gibi yorumlayın, nasıl olsa herhangi bir şey yok. Demek ki Türkiye'de VAR hakemi de yok! Cüneyt Çakır iki gün evvel skandal bir karar verip buraya atanıyorsa, demek müthiş bir VAR hakemi” dedi.

Fatih Terim’in skandal olarak ifade ettiği pozisyon ise Trabzonspor - Fenerbahçe maçında son dakikalarda Bakasetas’a atılan dirsek.. Fenerbahçe ceza sahasında yaşanan olayda hava topuna yükselen Bakasetas, rakibinin dirseğiyle neye uğradığını şaşırdı.
Pozisyon VAR incelemesinin ardından ise devam ettirilmişti. VAR incelemesini yapan isim ise bugün Galatasaray - Ankaragücü maçının da VAR hakemi olan Cüneyt Çakır.