Fenerbahçe maçına ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aslan, Trabzon'da maç öncesi olağanüstü bir hava varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "1996 yılında benzer şeyler yaşanmıştı. O zaman da kuru gürültüler çıkartılıp şehrimiz baskı altına alınmış, taraftarlarımızın motivasyonu bozulmuş, bu futbolcularımıza yansımış ve biz şampiyonluğu kaybetmiştik. Bu eskiden beri yaratılmaya çalışan hava, aslında bilinçli yaratılan bir hava bence" dedi.

Trabzon'un Türkiye'nin en güvenilir şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Aslan, "Futbol açısından da diğer açıdan da böyle. Bizim stadımızda şimdiye kadar yaralama, bıçaklama, silahla yaralama gibi bir durum hiçbir zaman olmamıştır, olmaz da. Bizim insanımız haksızlığa tahammül edemez, bunun dışında bilinçli insanlardır. Dolayısıyla hiçbir tehlike söz konusu değildir. Hiçbir şekilde stadyuma bir şey yansıtmamalarını istiyoruz. Bilinçli yapılan bu oyuna gelmemek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"YALNIZCA TAKIMLARINI DESTEKLEMELERİNİ İSTİYORUZ"

Taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ancak sahaya en küçük yabancı cisim bile atmamalarını istediklerini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Yalnızca takımlarını desteklemelerini istiyoruz. Rakip futbolcular daha önce olduğu gibi ortamı gererek, oyunu durdurup bundan rant elde etmek isteyebileceklerdir. Geçen yıl bunu iyi yaptılar. Şunu unutmasın taraftar, maçın durduğu her an rakibimizin lehinedir. Sahaya yansıyacak en ufak taşkınlıkta hakemler zaten hiçbir fırsat tepmeyecektir. Bu kulübümüzün ve taraftarımızın aleyhinedir. Ceza almamız durumunda taraftarlarımız takımlarından mahrum kalacaklardır. Kesinlikle o yüzden ne içeride ne dışarıda en ufak taşkınlık istemiyoruz. Sonuna kadar destek versinler, futbol 90 dakika oynanıyor. Allah korusun herhangi bir anda gol yedik, bu dünyanın sonu değil. Sonuna kadar mücadele sürecektir."

"SAHADAN GÜLEREK ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Aslan, takıma gerekli motivasyonu verdiklerini ifade ederek, "Futbolcularımız olayın farkındadırlar, iyi mücadele göstereceklerini, sahadan gülerek çıkacağımızı düşünüyoruz ama 3 ihtimal de futbolda olabilir. Dünyanın sonu değildir bunlar. Rakibimiz Fenerbahçe olsa da onlar daha önce bize birtakım yanlışlar yapmış olsalar da İstanbul'da yöneticilerimize saldırmış olsalar da biz asla intikam peşinde değiliz. Futbolda intikam, düşmanlık, kin olmaz. İşimizi yapacağız taraftarımız da kendi görevini yapsın, Takımlarına sonuna kadar destek versinler" dedi.

BÜLENT YILDIRIM'IN ATANMASI

Aslan, karşılaşmaya Bülent Yıldırım'ın atanması konusunda ise şunları söyledi:

"Beklenen hakemdi. Ben şunu söylüyorum, Bülent bey veya başkası önemli değil, hakem sahanın hakimidir. O anda her şeyin hakimi olan kişidir. Dolayısıyla kuru gürültü çıkaran, bağırıp çağıran sözüm ona yürüyüş yaparak çevreyi etki altına almaya çalışan insanların etkisinde kalmaması gerekir. Şunu çok iyi bilmelidirler ki Trabzonspor, güçlü bir camiadır, onlar 2-3 bin tane adam yürüterek eylem yapıyorlar. Unutmasınlar biz çok daha büyüğünü yaptık, yapacak güce sahibiz ama böyle bir şey olsun istemiyoruz.

Yıllar önce Cem Papila'nın yaşattığı bir olay vardı. Ondan sonraki yürüyüşleri çok iyi hatırlıyor insanlar. Biz yürüyüş yapmak niyetinde değiliz, güzel maç olsun centilmence bir maç olsun istiyoruz. Fenerbahçe gelip hakkaniyetle iyi futbol oynayarak bize hakem de haksızlık yapmadan bizi yenerse üzülürüz, içimiz yanar taraftarımız perişan olur ama Fenerbahçe'ye kızmaya hiçbir zaman hakkımız olmaz. Fenerbahçe'ye söyleyecek hiçbir sözümüz olmaz. Burada entrikalar döner, hakemler, medya, federasyon gibi değişik olaylar devreye girer bizim hakkımız yenirse o zaman Fenerbahçe'nin çıkardığı gürültüden çok daha fazlasını çıkarmayı çok iyi biliriz. İnsanların bunları bilmesini istiyoruz."