Ligde yarın oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi sadece oyuncular, yönetim değil tüm Trabzon şehri maça kontsantre... Antrenmanlarda maçın taktik provalarını yapan bordo-mavililerde teknik patron Ünal Karaman, oyuncularına gereken uyarıları yaparken, bir yandan da alınacak bir galibiyetin sadece 3 puan olmayacağını anlattı. Tecrübeli çalıştırıcı, galibiyet serinin sürmesi ve Devler Ligi şansının kovalanması için kazanmak zorunda olduklarını söyleyip Kadıköy'deki 22 yıllık kazanamama geleneğini bitirmeleri gerektiğini de hatırlattı.

SADECE FUTBOL OYNAYIN
Morallerin tavan yaptığı Karadeniz ekibine başkan Ahmet Ağaoğlu da gereken desteği veriyor. Dün Karaman'la görüşen Ağaoğlu, "İstanbul'a tabii ki kazanmak için gideceğiz ama siz orada oynatacağınız futbolla sonuç ne olursa olsun herkesin beğenisini kazanacaksınızdır. Biz yönetim olarak sadece futbolun konuşulması adına gereken her türlü çabayı sarf ediyoruz. Sahada terinizin son damlasına kadar mücadele edin. Asla ortamı ve maçı germeyelim" diyerek takımı yüreklendirdi.

KAZAN VE TARİHE GEÇ
Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi deplasmanda en son mağlup ettiği 1997-98 sezonunda bordo-mavili forma ile sahada olan Ünal Karaman, takımın son golünü atmıştı. Ünal Karaman bu kez takımın başında teknik adam olarak İstanbul'da galibiyete ulaşmaya çalışacak. Karaman, İstanbul deplasmanından galibiyetle dönerse 22 yıllık hasrete son vermiş bir teknik adam olarak Trabzonspor'un tarihine de geçecek.

ABi VE KARDEŞLERI
Bordo-mavililerde keyiflerin yerinde olduğuna en büyük kanıt bu fotoğraflar... Takımın ağabeylerinden Olcay, dünkü idman sırasında 'Kardeşlerim' dediği Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile objektiflere böyle poz verdi. Bu samimi görüntüler Trabzonsporlu taraftarların da içini ısıttı.

EKUBAN BELİRSİZ
Sakatlığı bulunan Ekuban'ın durumundaki belirsizlik devam ediyor. Malatyaspor ile oynanan maçta sağ dizinden sakatlanan Ekuban, 3 günlük aradan sonra dün antrenmana çıktı. Ancak takımla çalışmayan ve sadece koşu yapan Ekuban'ın derbide oynayıp oynamayacağı bugünkü son antrenmanda netlik kazanacak. Ganalı oyuncunun oynamak istediği ancak Karaman'ın riske etmeyi düşünmediği öğrenildi.

ŞUT ONDAN SORULUR
Son haftaların parlayan yıldızı Nwakaeme, şut antrenmanında da şov yaptı. Oyuncunun spektaküler vuruşları objektiflere yansıdı.

NOVAK FENER'İ BEKLİYOR
Fırtına'nın? Çek sol beki Filip Novak, gol hasretine Fenerbahçe maçında son vermek istiyor. Ligin en golcü savunmacılarından biri olmasına rağmen forma giydiği son 12 maçta gol atamayan Novak, son golünü ligin ilk yarısında Trabzon'da Fenerbahçe'ye karşı kaydetmişti. Ligde 3 golü ve 2 asisti bulunan bordo-mavili futbolcu, ikinci yarıda henüz golle tanışamadı. Novak ligin ikinci yarısında sakatlığı nedeniyle Galatasaray, Alanya, Bursaspor ve Antalya maçlarını kaçırmıştı..