Fenerbahçe'de teknik direktör Koeman ve kurmayları Trabzonspor'u analiz ederken önemli tespitler yaptı. Teknik heyet, Burak Yılmaz'ın kadro dışı kalmasının oyun olarak kendilerine avantaj sağlamayacağı fikrinde birleşti. Bordo-mavililerin özellikle, Burak olmadığı dönemlerde daha kompakt ve daha yardımlaşmaya dayalı bir oyun oynadığı ifade edildi. Koeman ve ekibi, futbolculara "Burak'ın olmaması bizim için avantaj değil. Rakip, sahada daha fazla mücadele eden bir takım olarak bulunacak" şeklinde mesaj iletti.

KAÇAN GOLLER MENTAL ÇÖKÜŞ YAŞATTI
BURAK'IN sahada bulunmadığı dönemlerde takımın defansif aksiyonlarının arttığı bildirilirken, son oynanan Malatyaspor maçının gerçek Trabzonspor'u göstermeyen veriler içerdiği belirtildi. Malatya'da 5-0'lık mağlubiyet alan rakibin, kaçan goller sonrası mental çöküş yaşadığı ve bu nedenle farklı bir sonuç ortaya çıktığı tespit edildi. Sarı-lacivertliler hazırlıklarını bu bakış açısıyla tamamlıyor.

GÜRCAN BİLGİÇ DİYOR Kİ
BURAK-RODALLEGA ikilisi, Trabzonspor'u çok pozisyona soktu ama zirveye taşıyamadı. 4-0 kazandıkları G.Saray maçını da Burak'sız oynamışlardı. Topun arkasına geçmeyen oyuncu sayısının çokluğu, beraberinde orta saha zaaflarını getirir. Ama bu maçın ruhunda Burak ya da Onur yok. 3 Temmuz kumpası ile ilgili hiçbir aktör statta olmayacak. Tribünler uzun zamandır özledikleri galibiyet için takımlarını zorlayacak. Bu da G.Saray derbisinde olduğu gibi F.Bahçe'nin avantaja çevireceği bir durum. Çünkü iyi mücadele ediyorlar, iyi savunuyorlar ama önde verimli değiller. Koeman takımının bu karakterinden öndeki dörtlüsüne (Ayew, Frey, Slimani, Valbuena) direkt pas isteyecektir. F.Bahçe kendi galibiyet ihtimalini bu anlarda yaratabilir.

SKRTEL BU PARAYA GİTMEZ
İSKOÇ ekibi Glasgow Rangers'ın istediği Fenerbahçeli Skrtel için menajerinden açıklama geldi. Slovak defans oyuncusunun temsilcisi Karol Csonto, İskoç basınına yaptığı açıklamada, "Skrtel'in Steven Gerrard'a saygısı var ancak tartışılacak bir yanı yok. Finansal açıdan gerçekçi bir teklif değil" dedi. Skrtel, sarı-lacivertli kulüpte yıllık 4 milyon Euro kazanıyor.

YENİ SPONSOR AYGAZ
BAŞKAN Ali Koç, aile şirketleriyle Fenerbahçe'ye desteğini sürdürüyor. AVIS'le forma sponsoru olan Koç, Aygaz'ı da şort sponsoru yaptı. Sarı-lacivertliler, Trabzonspor karşısına sektörünün en önemli markalarından biri olan Aygaz'ın logosunu taşıyan şortu ile çıkacak.

Editör: TE Bilişim