Süper Lig'in 22. haftasında MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Ankaragücü, 2-1'lik skorla kazandı.

Ankaragücü, 13. dakikada Saba Lobjanidze'nin golüyle öne geçti. 75. dakikada Gerson Rodrigues, farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe'nin tek golünü 90+6. dakikada Serdar Aziz attı.

Fenerbahçe'de Luiz Gustavo, 84. dakikada sarı kart görerek Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, son 3 maçta 8 puan kaybederek 38 puanda kalırken, Ankaragücü ise 20 puana yükseldi ve maç fazlasıyla küme düşme hattından çıktı.

Ankaragücü, gelecek hafta Gençlerbirliği ile Başkent derbisinde karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ise sahasında Galatasaray ile derbide karşı karşıya gelecek.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

1- Başakşehir (43)
2- Sivasspor (42) - 1 Maç
3- Trabzonspor (41) -2 Maç
4- Alanyaspor (39) -1 Maç
5- Galatasaray (39) -1 Maç
6- Fenerbahçe (38)
7- Beşiktaş (36)

ERSUN YANAL'DAN 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 22. haftasında MKE Ankaragücü'ne konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, 3 hafta sonra ilk 11'de zorunlu değişiklik yaptı.

Medipol Başakşehir, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında aynı 11'le sahada yer alan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Yanal, başkent deplasmanında başlangıç kadrosunda 1 değişikliğe gitti. Yanal, antrenmada sakatlanan Garry Rodrigues'in yerine Deniz Türüç'ü ilk 11'de görevlendirdi.
MKE Ankaragücü karşısında Fenerbahçe'nin kalesini Altay Bayındır korurken, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Jailson, Serdar Aziz ve Nabil Dirar oluşturdu. Savunmanın önünde Luiz Gustavo ile Ozan Tufan, kanatlarda ise Deniz Türüç ile Tolga Ciğerci görev aldı. Santrfor arkasında Max Kruse'yi oynatan Yanal, ileri uçta ise Vedat Muric'e görev verdi.

Sarı-lacivertli takımda Harun Tekin, Simon Falette, Hasan Ali Kaldırım, Emre Belözoğlu, Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Mevlüt Erdinç, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc ve Adil Rami yedek soyundu.

HASAN ALİ KALDIRIM, 2 AY SONRA KADRODA

Ziraat Türkiye Kupası'nda GMG Kırklarelispor ile oynanan çeyrek final rövanş maçında sonradan oyuna girerek 2 ay sonra sahalara dönen Hasan Ali Kaldırım ise 21 kişilik kadroda yer aldı. Uzun süren sakatlığını atlatan Hasan Ali Kaldırım, ligde son olarak 14. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile 6 Aralık 2019'da yapılan maçta forma giymişti.

ORGILL VE SCARIONE KADRODA YOK

Ligde geçen hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenerek 14 maç sonra galip gelen MKE Ankaragücü, bu karşılaşmaya göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Fenerbahçe karşısında Dever Orgill, Oscar Scarione ve İlhan Parlak'ın yerine Sedat Ağçay, Ricardo Faty ve Konrad Michalak görev yaptı. Orgill ve Scarione, bu önemli maçta sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Sakatlığı devam eden kaleci Korcan Çelikay da takımdaki yerini alamadı.

Akçay; Ricardo Friedrich, Stelios Kitsiou, Ante Kulusic, Alihan Kubalas, Tiago Pinto, Daniel Lukasik, Sedat Ağçay, Faty, Saba Lobjanidze, Michalak ve Gerson Rodrigues'ten oluşan 11'i sahaya sürdü.

Başkent temsilcisinde sakatlığı geçen Michal Pazdan ise 21 kişilik kadroda yer aldı.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Ev sahibi takım taraftarı, Eryaman Stadı'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterdi.

Kümede kalma mücadelesi veren takımlarını bu maçta da yalnız bırakmayan MKE Ankaragücü taraftarı, stadı dolurdu. Kale arkasında kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Fenerbahçeli futbolsever de takımlarını destekledi.

Öte yandan, hayatını kaybeden eski FIFA kokartlı hakem ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

FENERBAHÇE, KONTROLLÜ BAŞLADI

Mücadeleye Fenerbahçe pas yaparak kontrollü bir şekilde başladı. Ankaragücü ise yarı sahasında kalabalık ve ileride 3 hızlı oyuncusuyla kontratak anlayışıyla sahaya yayıldı.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Fenerbahçe yaptı. Ozan Tufan, rakip ceza sahası yayı üzerinden topu düzelterek rakibini ekarte etti. Ancak, çektiği şut kalenin üstünden auta gitti. Fenerbahçe'nin oyunu genişleterek uzun paslarla atak yapmasına karşın Ankaragücü, kaptığı toplarla orta sahayı hızlıca geçerek Lobjanidze ve Michalak ile hızlı hücumlar yapmaya başladı.

Fenerbahçe, ilk 10 dakikayı yüzde 82 topla oynama oranında üstünlükle geçti.

ANKARAGÜCÜ, LOBJANIDZE İLE ÖNE GEÇTİ

Ankaragücü'nün bu şekildeki ilk tehlikeli atağı 11. dakikada geldi. Lobjanidze, Fenerbahçeli oyunculardan arka arkaya sıyrılarak son çizgiye indi. Lobjanidze'nin ortasına altıpasta Gerson Rodrigues vurdu ancak top yandan auta gitti.

Başkent ekibi, bu pozisyondan 2 dakika sonra golü buldu.

Sedat Ağçay, orta sahada kaptığı top sonrası savunma arkasına doğru koşan Konrad Michalak'a doğru uzun bir top attı. Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, kalesini terk ederek topu uzaklaştırmaya çalıştı ancak boşa çıktı. Michalak, topu kafayla kaleye gönderdi. Altay'ın ardından Jailson da bu topa vuramayınca takip eden Lobjanidze, topu ağlara gönderdi.

ANKARAGÜCÜ'NDEN ARKA ARKAYA KONTRATAKLAR

Fenerbahçe, golden sonra Ankaragücü yarı alanında baskısını artırdı. Arka arkaya ataklar yapan Fenerbahçe, 18'de Tolga Ciğerci ile net bir fırsattan faydalanamadı.

Fenerbahçe, bu pozisyon sonrası organize olmakta çok zorlandı. Ankaragücü ise Michalak ve Lobjanidze ile üst üste tehlikeli kontrataklar yapmaya başladı. Final paslarında başarı sağlayamayan Ankaragücü, ikinci gole ulaşamadı. Bu bölümde en tehlikeli atağı 24. dakikada Lobjanidze yakaladı ancak karşı karşıya pozisyonda Altay, gole engel oldu.

Topla oynama oranında Fenerbahçe'nin üstünlüğü devam etmesine rağmen savunmada kalabalık kalan Ankaragücü, pozisyon vermedi.

İlk yarı Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

EMRE BELÖZOĞLU, 46'DA OYUNA GİRDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci yarının başında Tolga Ciğerci'yi oyundan aldı ve yerine Emre Belözoğlu'nu aldı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Fenerbahçe, daha fazla kısa pas yaparak oyuna daha çok hakim oldu. Ankaragücü de ilk yarıdakina oranla daha az kontratak yapabilmeye başladı.

KULUSIC KENDİ KALESİNE ATTI AMA...

Fenerbahçe, 50. dakikada Ante Kulusic'in kendi kalesine attığı golle eşitliği sağladı ancak yardımcı hakem ofsayt kararı verdi. Gol öncesi Vedat Muriqi'nin ofsaytta olduğu VAR onaynın ardından anlaşıldı ve gol geçersiz sayıldı.

50. dakikadan sonra maçta tempo düşmeye başladı. Ankaragücü iyice kapanırken, Fenerbahçe ise kanat ortalarıyla gol arayışını sürdürdü.

EMRE BELÖZOĞLU, SAKATLANIP ÇIKTI

Ankaragücü'nde ilk değişiklik ise 61. dakikada Sedat Ağçay'ın sakatlığı nedeniyle kenara geldi, yerine Atilla Turan oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna giren Emre Belözoğlu, 64. dakikada Ersun Yanal'a sakatlık yaşadığını belirterek değişiklik istedi. Emre Belözoğlu, 67. dakikada yerini Ferdi Kadıoğlu'na bıraktı.

Atakları azalan Ankaragücü'nde teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ilk yarının yıldızı Lobjanidze yerine İlhan Parlak'ı oyuna sürdü. Fenerbahçe'de ise Ersun Yanal, Mauricio Isla'yı oyundan aldı ve yerine Mevlüt Erdinç'i sahaya sürdü.

MICHALAK'TAN İKİNCİ ASİST

Fenerbahçe, tüm riskleri aldığı sırada Ankaragücü ikinci golü bularak rahatladı.

75. dakikada Konrad Michalak, sol kanatta aldığı topla hızlandı ve savunma arkasına sarktı. Çizgide iki rakibine karşın topu çeken Michalak, ceza yayı üstündeki Gerson Rodrigues'i gördü. Rodrigues, topu düzelterek Deniz Türüç'ü çekti. Yaptığı sert vuruş Altay Bayındır'un solundan filelerle buluştu. Ankaragücü'nün kaleyi bulan 3. şutunda 2. golü bulmayı başardı.

LUIZ GUSTAVO, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Luiz Gustavo, Konrad Michalak'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Mete Kalkavan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Luiz Gustavo, bu kartla Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

FENERBAHÇE'NİN TEK GOLÜ SERDAR AZİZ'DEN

Mücadelenin son 15 dakikasında Fenerbahçe, Ankaragücü kalesinde baskı kurdu ancak pozisyon üretmekte çok güçlük çekti. Fenerbahçe'nin mücadeledeki tek golü 90+6. dakikada Serdar Aziz ile geldi. Max Kruse'nin ortasına arka direkte vuran Serdar Aziz, farkı 1'e indirdi ancak saniyeler sonra hakem Mete Kalkavan son düdüğünü çaldı.

Bu golle birlikte mücadele 2-1 Ankaragücü'nün üstünlüğü ile sona erdi.