Transferde şimdiye kadar Hakan Arıkan ile Uğur Demirok'u renklerine bağlayan, Eskişehirsporlu Erkan Zengin ve Aytaç Kara ile de büyük ölçüde anlaşan Trabzonspor için bomba bir iddia da Portekiz'den geldi. Record gazetesi, bordo-mavili takımın Fenerbahçe'nin de talip olduğu Diego Capel transferinde bir adım öne geçtiğini duyurdu. 

Satmak istiyor 
Haberde, Trabzonspor'un resmi olmayan kanallardan Capel için Sporting Lizbon ile görüşmelere başladığı belirtildi. Fenerbahçe'nin ise 'İspanyol oyuncunun sadece kendilerinde oynayacağını!' düşünerek yarışı uzaktan izlediği dile getirildi. Capel'in menajeri Amadeo Gimenez ise yaptığı açıklamada, "Sporting, Diego'yu satmak istiyor. Bazı görüşmeler var ama henüz resmi bir teklif yok. İstenen rakam 5 milyon euro. Ancak görüşmeler resmileştiğinde bu rakam aşağı çekilebilir" ifadelerini kullandı. 

18 maçta 1 gol 
26 yaşında olan Diego Capel, sol kanatta görev yapıyor. Sağ kanat ve forvette de oynayabiliyor. Bu sezon Sporting formasıyla 18 maça çıktı. 1 gol attı, 2 de asisti var. Daha önce Sevilla'da da oynayan ve İspanya Milli Takımı'nda 2 kez görev yapan yıldızın sözleşmesi gelecek yıl sona erecek.