Akçay, “Bana camia olarak kendilerini temizliyorlar gibi geliyor. Geçmişteki haksız tavırlarını affettirmeye çalışıyorlar” dedi.

Trabzonspor’da 9 Şubat’ta 4-2 kaybedilen Akhisar maçının ardından sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe’yi ve Türk futbolunu değerlendirdi. Akçay, Fenerbahçe’nin 10 puan farkla lider durumda olması için “Diğer takımların yaptığı yanlışların üzerine kurduğu doğruların getirdiği bir fark olarak görüyorum. Az da olsa hak ederek oluşturdukları bir fark. Bana, camia olarak kendilerini temizliyorlar gibi geliyor. Geçmiş dönemdeki haksız tavırlarını affettirmeye çalışıyorlar. Şampiyonluğu sanırım Fenerbahçe alır” ifadelerini kullandı.

Futbolda geride kaldık

Almanya’da bir dizi çalışma yapan Akçay, futbolumuzdaki şiddet görüntülerini de yorumladı. “Burada Nürnberg-Stuttgart maçını izledim. Nürnberg kümede kalmaya oynayan bir takım olmasına karşın kaybediyor. Ama 50 bin taraftarı alkışlıyor. Avrupalılar bizden çok daha mı zeki; çok daha mı entellektüel tarafları var. Biz de zeki insanlarız. İmparatorluklar kurmuş bir nesilden geliyoruz. Neden yapamayalım. Geleneklerimizde, dinimizde her şey insana yönelik. İyi olduğumuz futbolda geride kaldık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim